YENİ ATANAN BURDUR VALİSİ HASAN ŞILDAK OLDU

GÜNDEM 18.05.2018 - 12:42, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3830+ kez okundu.
 

YENİ ATANAN BURDUR VALİSİ HASAN ŞILDAK OLDU

Resmi Gazete’de yayımlanan 14 Mayıs 2018 tarihli bakanlar kurulu kararı ile Şerif Yılmaz’dan boşalan Burdur Valiliği görevine mülkiye Başmüfettişi Hasan Şıldak atandı.
Bakanlar Kurulu Kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan karara göre, 2 ilin valisi merkeze alınırken, 4 ile yeni vali atandı. Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından boşalan Valilik görevini Burdur Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu yürütüyordu. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararnamesine göre Burdur Valiliği görevine Mülkiye Başmüfettişi Hasan Şıldak atandı Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ile Sinop Valisi Hasan İpek merkeze alındı. Söz konusu atama kararıyla, İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Osman Bilgin, Kırklareli Valiliğine; Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar, Sinop Valiliğine; Mülkiye Başmüfettişi Hasan Şıldak, Burdur Valiliğine;boş olan Kırşehir Valiliği görevine  Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Akın ise Kırşehir Valiliğine atandı. Vali atamaları İçişleri Bakanlığının 14 Mayıs tarihli yazısı üzerine, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 6’ncı maddesi ile 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun’un 2’nci maddesine göre, 14 Mayıs’ta toplanan Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı. Burdur Yeni Valisi Hasan Şıldak hakkında araştırma yaptık ancak internet üzerinde kendisi hakkında bu kadar bilgiye ulaşabildik; 2000 2003  Selim Kaymakamlığı 2003 2005 Adıyaman Vali Yardımcılığı 2005 2007 Denizli Çal Kaymakamlığı 2007 2018 Mülkiye Baş Müfettişliği 2017 OHAL Komisyonu Üyes    
Resmi Gazete’de yayımlanan 14 Mayıs 2018 tarihli bakanlar kurulu kararı ile Şerif Yılmaz’dan boşalan Burdur Valiliği görevine mülkiye Başmüfettişi Hasan Şıldak atandı.

Bakanlar Kurulu Kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan karara göre, 2 ilin valisi merkeze alınırken, 4 ile yeni vali atandı. Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından boşalan Valilik görevini Burdur Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu yürütüyordu.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararnamesine göre Burdur Valiliği görevine Mülkiye Başmüfettişi Hasan Şıldak atandı Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ile Sinop Valisi Hasan İpek merkeze alındı.

Söz konusu atama kararıyla, İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Osman Bilgin, Kırklareli Valiliğine; Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar, Sinop Valiliğine; Mülkiye Başmüfettişi Hasan Şıldak, Burdur Valiliğine;boş olan Kırşehir Valiliği görevine  Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Akın ise Kırşehir Valiliğine atandı.

Vali atamaları İçişleri Bakanlığının 14 Mayıs tarihli yazısı üzerine, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 6’ncı maddesi ile 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun’un 2’nci maddesine göre, 14 Mayıs’ta toplanan Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

Burdur Yeni Valisi Hasan Şıldak hakkında araştırma yaptık ancak internet üzerinde kendisi hakkında bu kadar bilgiye ulaşabildik;

2000 2003  Selim Kaymakamlığı
2003 2005 Adıyaman Vali Yardımcılığı
2005 2007 Denizli Çal Kaymakamlığı
2007 2018 Mülkiye Baş Müfettişliği
2017 OHAL Komisyonu Üyes

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.