YENİ HASTANE YERİ İÇİN GÖRÜŞÜMÜZ SORULMAMIŞTIR

SİYASET 05.10.2017 - 15:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3093+ kez okundu.
 

YENİ HASTANE YERİ İÇİN GÖRÜŞÜMÜZ SORULMAMIŞTIR

Geçtiğimiz yıllarda yapılan Devlet Hastanesi güçlendirme işleminde yaşanan sonuç ortadadır ve harcanan para boşa gitmiştir.
Burdur CHP Milletvekili Dr Mehmet Göker, Yapılacak olan Burdur Devlet Hastanesinin yapım yeri ile ilgili olarak, muhalefet vekili olmamız/nedeniyle siyasi anlayışımızdan da  kaynaklanan anlayışımız ya da sadece biz en iyisini biliriz mantığından hareketle bizlere  görüşümüz sorulmamıştır. Ayrıca Burdur Belediyemiz sonuç olarak meseleyi kucağında bulmuştur denilebilir. Devlet Hastanesi yerinin İhale aşamasının tamamlandığını dün yapılan Belediye Meclisi toplantısındaki konuşmalardan öğrenmiş bulunmaktayım. İleride yaşanacak olan olumsuzlukların öngörüsü ile bu açıklamayı yapmam gerekli olmuştur. Sırf yatırım gelsin mantığı ile yapılan MAKÜ’nün, Burdur esnafına verdiği katkı ortadadır. Şehir merkezi ile öğrenci entegrasyonun da yaşanan sorunlar hala çözülememiştir. Burada yapılan hatanın sonucunda ekonomik kayıpların olduğu herkesçe malumdur. Ancak para kazanmanın telafi edilebilir alternatif yolları vardır ve de olmuştur. Geçtiğimiz yıllarda yapılan Devlet Hastanesi güçlendirme işleminde yaşanan sonuç ortadadır ve harcanan para boşa gitmiştir. Ancak AKP hükümetinin yaptığı her hatada olduğu gibi hesap verecek bir makam olmamıştır. Paranın boşa gittiği gibi yaşanan güçlendirme sırasında çekilen eziyet ve hasta mağduriyeti de çabasıdır. Bakanlığın önergesinde olduğu gibi yer seçimi önemlidir. Hayatının 25 yılını hekimlik mesleğini icra ederek geçirmiş bir Burdur sevdalısı olarak, kalp krizi, epilepsi, trafik kazası, bıçakla veya ateşli silahlar ile yaralanma gibi hastalıklarda, dakikaların önemi tartışma götürmez bir gerçekliktir. Her fazladan geçecek zaman bir cana mal olabilecektir ve giden canın telafisi mümkün olmayacaktır. Yeni yapılacak olan hastanenin şu anki hastane konumuna olan uzaklığı yaklaşık 7 km.’dir. Yapılacak olan yeni hastanenin yer tartışmasının yatırımı engellemeye dönük bir gerekçeye dayandırılması beyhude bir ithamdır. Bu gerekçeler ışığında ben yaptım oldu zihniyetinden uzak, kamunun ve halk sağlığının ortak faydasını gözetecek bir yer planlaması yapılması gerektiğini ifade etmek, her şeyden önce Hipokrat yemini etmiş bir hekim olarak asli görevimdir.  
Geçtiğimiz yıllarda yapılan Devlet Hastanesi güçlendirme işleminde yaşanan sonuç ortadadır ve harcanan para boşa gitmiştir.

Burdur CHP Milletvekili Dr Mehmet Göker, Yapılacak olan Burdur Devlet Hastanesinin yapım yeri ile ilgili olarak, muhalefet vekili olmamız/nedeniyle siyasi anlayışımızdan da  kaynaklanan anlayışımız ya da sadece biz en iyisini biliriz mantığından hareketle bizlere  görüşümüz sorulmamıştır. Ayrıca Burdur Belediyemiz sonuç olarak meseleyi kucağında bulmuştur denilebilir.

Devlet Hastanesi yerinin İhale aşamasının tamamlandığını dün yapılan Belediye Meclisi toplantısındaki konuşmalardan öğrenmiş bulunmaktayım. İleride yaşanacak olan olumsuzlukların öngörüsü ile bu açıklamayı yapmam gerekli olmuştur.

Sırf yatırım gelsin mantığı ile yapılan MAKÜ’nün, Burdur esnafına verdiği katkı ortadadır. Şehir merkezi ile öğrenci entegrasyonun da yaşanan sorunlar hala çözülememiştir. Burada yapılan hatanın sonucunda ekonomik kayıpların olduğu herkesçe malumdur. Ancak para kazanmanın telafi edilebilir alternatif yolları vardır ve de olmuştur.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan Devlet Hastanesi güçlendirme işleminde yaşanan sonuç ortadadır ve harcanan para boşa gitmiştir. Ancak AKP hükümetinin yaptığı her hatada olduğu gibi hesap verecek bir makam olmamıştır. Paranın boşa gittiği gibi yaşanan güçlendirme sırasında çekilen eziyet ve hasta mağduriyeti de çabasıdır.

Bakanlığın önergesinde olduğu gibi yer seçimi önemlidir. Hayatının 25 yılını hekimlik mesleğini icra ederek geçirmiş bir Burdur sevdalısı olarak, kalp krizi, epilepsi, trafik kazası, bıçakla veya ateşli silahlar ile yaralanma gibi hastalıklarda, dakikaların önemi tartışma götürmez bir gerçekliktir. Her fazladan geçecek zaman bir cana mal olabilecektir ve giden canın telafisi mümkün olmayacaktır.

Yeni yapılacak olan hastanenin şu anki hastane konumuna olan uzaklığı yaklaşık 7 km.’dir. Yapılacak olan yeni hastanenin yer tartışmasının yatırımı engellemeye dönük bir gerekçeye dayandırılması beyhude bir ithamdır.

Bu gerekçeler ışığında ben yaptım oldu zihniyetinden uzak, kamunun ve halk sağlığının ortak faydasını gözetecek bir yer planlaması yapılması gerektiğini ifade etmek, her şeyden önce Hipokrat yemini etmiş bir hekim olarak asli görevimdir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.