YEREL SEÇİMLER İÇİN TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

ASAYİŞ 19.03.2019 - 13:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3212+ kez okundu.
 

YEREL SEÇİMLER İÇİN TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Ülke genelinde 31 Mart 2019 günü yapılacak Seçim ikliminin İlimizde en küçük bir şekilde dahi olsa bozulmasına izin verilmeyecek
Burdur valiliği tarafından yapılan açıklamada; Mahalli İdareler Genel Seçiminin Burdur İli genelinde güvenli ve huzurlu bir ortam içerisinde, kurallara uygun ve düzenli şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaya yönelik olarak seçim takviminin başlangıcından itibaren Valiliğimiz tarafından yürütülen çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir.   Bu çerçevede 13 Mart 2019 tarihinde İlçe Kaymakamları, güvenlik birimleri ve ilgili kamu kuruluşlarıyla yapılan değerlendirme toplantısının ardından 18 Mart 2019 Pazartesi günü saat: 18.00’da Siyasi Partilerin İl Başkanlarıyla güvenlik değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda İl Merkezi ve İlçelerimizde seçime ilişkin hususlarda siyasi partilerin ve adayların uymaları gereken kurullar, güvenlik ile ilgili mevcut durum ve alınacak tedbirler görüşülmüş, Valiliğimizin koordinasyonu altında sürdürülmekte olan güvenlik önlemleri üzerinde karşılıklı olarak değerlendirmede bulunulmuştur. Siyasi partilerin yukarıda belirtilen konulara ilişkin tam bir uzlaşma içerisinde bulunduklarını, seçimle ilgili huzur ortamının sağlanmasında, büyük gayret gösterdiklerini belirten Vali Hasan ŞILDAK Siyasi Partilerin İl Başkanlarına teşekkür etmiştir.  Aynı duyarlılığın seçim süreci boyunca muhafaza edilerek İlimizin her noktasında seçim yarışına katılan adaylar, siyasi partilerin İlçe ve Belde Teşkilatları, ayrıca muhtarlık seçimine katılanlar tarafından da gösterilmesi gerektiğini, bu konuda da İl Başkanlarından destek beklediklerini ifade etmiştir.  Vali Hasan ŞILDAK İl Merkezinde bazı billboardlarda yer alan siyasi partilere ait afişlerin yırtılması ve bunlara zarar verilmesi konusunda ise, bu davranışların Seçim Kanunu’na Muhalefet suçunu oluşturduğunu ve yüksek miktarda para cezasını gerektirdiğini dile getirerek bütün vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istemiş, seçim ikliminin İlimizde en küçük bir şekilde dahi olsa bozulmasına izin vermeyeceklerinin altını çizmiştir.  
Ülke genelinde 31 Mart 2019 günü yapılacak Seçim ikliminin İlimizde en küçük bir şekilde dahi olsa bozulmasına izin verilmeyecek

Burdur valiliği tarafından yapılan açıklamada; Mahalli İdareler Genel Seçiminin Burdur İli genelinde güvenli ve huzurlu bir ortam içerisinde, kurallara uygun ve düzenli şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaya yönelik olarak seçim takviminin başlangıcından itibaren Valiliğimiz tarafından yürütülen çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir.  

Bu çerçevede 13 Mart 2019 tarihinde İlçe Kaymakamları, güvenlik birimleri ve ilgili kamu kuruluşlarıyla yapılan değerlendirme toplantısının ardından 18 Mart 2019 Pazartesi günü saat: 18.00’da Siyasi Partilerin İl Başkanlarıyla güvenlik değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda İl Merkezi ve İlçelerimizde seçime ilişkin hususlarda siyasi partilerin ve adayların uymaları gereken kurullar, güvenlik ile ilgili mevcut durum ve alınacak tedbirler görüşülmüş, Valiliğimizin koordinasyonu altında sürdürülmekte olan güvenlik önlemleri üzerinde karşılıklı olarak değerlendirmede bulunulmuştur. Siyasi partilerin yukarıda belirtilen konulara ilişkin tam bir uzlaşma içerisinde bulunduklarını, seçimle ilgili huzur ortamının sağlanmasında, büyük gayret gösterdiklerini belirten Vali Hasan ŞILDAK Siyasi Partilerin İl Başkanlarına teşekkür etmiştir. 

Aynı duyarlılığın seçim süreci boyunca muhafaza edilerek İlimizin her noktasında seçim yarışına katılan adaylar, siyasi partilerin İlçe ve Belde Teşkilatları, ayrıca muhtarlık seçimine katılanlar tarafından da gösterilmesi gerektiğini, bu konuda da İl Başkanlarından destek beklediklerini ifade etmiştir. 

Vali Hasan ŞILDAK İl Merkezinde bazı billboardlarda yer alan siyasi partilere ait afişlerin yırtılması ve bunlara zarar verilmesi konusunda ise, bu davranışların Seçim Kanunu’na Muhalefet suçunu oluşturduğunu ve yüksek miktarda para cezasını gerektirdiğini dile getirerek bütün vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istemiş, seçim ikliminin İlimizde en küçük bir şekilde dahi olsa bozulmasına izin vermeyeceklerinin altını çizmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.