YERLİ DONANIM FİRMALARI MAKÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

TEKNOLOJİ 10.09.2020 - 10:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4240+ kez okundu.
 

YERLİ DONANIM FİRMALARI MAKÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

Hayvancılıkta dijitalleşme adına atılan büyük adımlar kapsamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin öncülüğünde yerli donanım firmaları ile bir araya gelindi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bölgesel Kalkınma adına yürüttüğü hayvancılık projesinde önemli projelerden biri olan Çiftlik İzleme ve Yönetim Sistemi projesinin çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hayvancılıkta dijitalleşme adına atılan büyük adımlar kapsamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin öncülüğünde yerli donanım firmaları ile bir araya gelindi. Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, Rektör Profesör Doktor Adem Korkmaz ve Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Hüseyin Dalgar da yer aldı. Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi Koordinatörü ve Veteriner Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Hakan Öner ile Bilgi Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Onur Sevli tarafından Çiftlik İzleme ve Yönetim Sistemi’nin amaç ve kapsamı anlatıldı ve hayvancılık sektörünün öne çıkan donanım firmaları ile fikir alışverişinde bulunuldu. Özellikle yerli donanım firmalarının hayvancılık sektöründe yazılım konusunda dışa bağımlı kalması sorununa değinilen toplantıda, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından yürütülen Çiftlik İzleme ve Yönetim Sistemi projesinin hayvancılığa getireceği yenilikler konuşuldu. Hayvancılık sektöründe yerli donanım firmalarının dışa bağımlılığı azaltacak yerli ve milli sistemlere duyduğu ihtiyaç vurgulanırken, bu konuda üniversite ve sektör işbirliği ile sunulacak çözümler ve atılacak adımlar konusunda karşılıklı görüşler paylaşıldı.  
Hayvancılıkta dijitalleşme adına atılan büyük adımlar kapsamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin öncülüğünde yerli donanım firmaları ile bir araya gelindi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bölgesel Kalkınma adına yürüttüğü hayvancılık projesinde önemli projelerden biri olan Çiftlik İzleme ve Yönetim Sistemi projesinin çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Hayvancılıkta dijitalleşme adına atılan büyük adımlar kapsamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin öncülüğünde yerli donanım firmaları ile bir araya gelindi.

Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, Rektör Profesör Doktor Adem Korkmaz ve Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Hüseyin Dalgar da yer aldı. Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi Koordinatörü ve Veteriner Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Hakan Öner ile Bilgi Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Onur Sevli tarafından Çiftlik İzleme ve Yönetim Sistemi’nin amaç ve kapsamı anlatıldı ve hayvancılık sektörünün öne çıkan donanım firmaları ile fikir alışverişinde bulunuldu.

Özellikle yerli donanım firmalarının hayvancılık sektöründe yazılım konusunda dışa bağımlı kalması sorununa değinilen toplantıda, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından yürütülen Çiftlik İzleme ve Yönetim Sistemi projesinin hayvancılığa getireceği yenilikler konuşuldu. Hayvancılık sektöründe yerli donanım firmalarının dışa bağımlılığı azaltacak yerli ve milli sistemlere duyduğu ihtiyaç vurgulanırken, bu konuda üniversite ve sektör işbirliği ile sunulacak çözümler ve atılacak adımlar konusunda karşılıklı görüşler paylaşıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.