YEŞİLOVA’LI BAYANLARDAKİ ARICILIK MERAKI

EKONOMİ 09.03.2016 - 15:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4724+ kez okundu.
 

YEŞİLOVA’LI BAYANLARDAKİ ARICILIK MERAKI

Burdur’un Yeşilova İlçesine bağlı Salda köyünde, erkeklerden, sonra Salda bayanları da arıcılık merakı sardı.
     Köy kadınlarından gelen yoğun talep üzerine Yeşilova  Halk Eğitimi Merkezince  Salda  Köyünde  açılan;  bayanlara yönelik arıcılık ile ilgili   kurslara yoğun ilgi gösterildi. Salda köyü içinde açılan Arı Yetiştiriciliği   kursu  bir  aylık eğitimin ardından   tamamlandı. Salda köyünden 35 kadının katıldığı kursta Kursiyerlere kurs süresince    Arı  ırkları,  bal üretimi,  ana  arı yetiştiriciliği, ile gezginci arıcılık kovan da arı  sağlığı gibi  konuların yer aldığı   seksen (80)  saatlik süreli olarak  pratik  ve teorik   eğitim verildi.   Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre kurslara katılan ve sertifika alan Kursiyerlerin daha sonra “ Burdur da faaliyetleri bulunan “Kırsal Kalkınma Ajansı” koordinatörlüğünden 2016  yılı içinde desteklerinden faydalanmaları için  proje hazırlıkları  yapmakta oldukları öğrenildi.  
Burdur’un Yeşilova İlçesine bağlı Salda köyünde, erkeklerden, sonra Salda bayanları da arıcılık merakı sardı.

     Köy kadınlarından gelen yoğun talep üzerine Yeşilova  Halk Eğitimi Merkezince  Salda  Köyünde  açılan;  bayanlara yönelik arıcılık ile ilgili   kurslara yoğun ilgi gösterildi. Salda köyü içinde açılan Arı Yetiştiriciliği   kursu  bir  aylık eğitimin ardından   tamamlandı.

Salda köyünden 35 kadının katıldığı kursta Kursiyerlere kurs süresince    Arı  ırkları,  bal üretimi,  ana  arı yetiştiriciliği, ile gezginci arıcılık kovan da arı  sağlığı gibi  konuların yer aldığı   seksen (80)  saatlik süreli olarak  pratik  ve teorik   eğitim verildi.

  Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre kurslara katılan ve sertifika alan Kursiyerlerin daha sonra “ Burdur da faaliyetleri bulunan “Kırsal Kalkınma Ajansı” koordinatörlüğünden 2016  yılı içinde desteklerinden faydalanmaları için  proje hazırlıkları  yapmakta oldukları öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.