YÖRÜK GÖÇÜ GELENEĞİ BURDUR’A AYRI BİR RENK KATACAK

KÜLTÜR 11.04.2018 - 12:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3353+ kez okundu.
 

YÖRÜK GÖÇÜ GELENEĞİ BURDUR’A AYRI BİR RENK KATACAK

Burdur Yörük Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği, tarafından organize edilen “Temsili Yörük Göçü” 15 Nisanda Çatalpınar kavşağından start alacak
Burdur Yörük Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Alaettin KALKAN, Yaklaşık iki aylık bir zaman diliminden bu yana “Turizm ve Kültür Haftası” etkinlikleri çerçevesinde derneğimizin hazırladığı program çerçevesinde 15. Nisan 2018 günü saat 11.oo de Çatalpınar kavşağı mevki de bulunun Atatürk anıtı önünden start alacaktır. Temsili Yörük göçü etkinliğinde deve üzerine yüklenmiş “Yörük Göçü” kültürüne uygun eşyalar ile Yörük geleneğinin olmazsa olmazı Yörük’ü ifade eden koyunlar ve çobanları ile Yörük aileleri yer alacaktır. Burdur Çatalpınar’dan çıkan Yörük kafilesinin bulunduğu yürüyüş kolu İsmet İnönü bulvarı ile Gazi Caddesini takiben uzay çatı altındaki toplanma bölgesine gelecekler. Burada iki çadırımız mevcut birincisi Yörük beylerinin misafirlerini ve protokol üyelerini ağırladığı bir çadır olacaktır ikinci çadırda ise otantik olarak Burdur ilimizde ve yöremizdeki yerleşik Yörük Türkmen aileleri ve onların torunları tarafından saklanarak bu güne getirilmiş eşyalar olacaktır. Yörük Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Alaettin KALKAN ve yönetim kurulu basın mensuplarına yaptıkları açıklamalarda: Bu bizim “Turizm ve Kültür Haftası” etkinlikleri haftasın da ilk olarak düzenlediğimiz bir etkinlik. Elbette eksiğimiz olacaktır. Bilge kişilerin ve dostların bu konuda eleştirileri olacaktır. Biz dernek olarak bu çalışmanın ve çabanın içindeyiz. Hatta bu etkinliklerin bir bölümünü aynı tarihlere denk gelmek kaydı ile bir bölümünü Burdur da ilçeler de yapmanın hazırlıklarını düşünüyoruz. Tabiri caiz ise memnuniyetinizi dostlarınız ile eleştirel düşüncelerinizi de bizimle paylaşırsanız bizleri sevindirirsiniz dedi.  
Burdur Yörük Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği, tarafından organize edilen “Temsili Yörük Göçü” 15 Nisanda Çatalpınar kavşağından start alacak

Burdur Yörük Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Alaettin KALKAN, Yaklaşık iki aylık bir zaman diliminden bu yana “Turizm ve Kültür Haftası” etkinlikleri çerçevesinde derneğimizin hazırladığı program çerçevesinde 15. Nisan 2018 günü saat 11.oo de Çatalpınar kavşağı mevki de bulunun Atatürk anıtı önünden start alacaktır. Temsili Yörük göçü etkinliğinde deve üzerine yüklenmiş “Yörük Göçü” kültürüne uygun eşyalar ile Yörük geleneğinin olmazsa olmazı Yörük’ü ifade eden koyunlar ve çobanları ile Yörük aileleri yer alacaktır.

Burdur Çatalpınar’dan çıkan Yörük kafilesinin bulunduğu yürüyüş kolu İsmet İnönü bulvarı ile Gazi Caddesini takiben uzay çatı altındaki toplanma bölgesine gelecekler. Burada iki çadırımız mevcut birincisi Yörük beylerinin misafirlerini ve protokol üyelerini ağırladığı bir çadır olacaktır ikinci çadırda ise otantik olarak Burdur ilimizde ve yöremizdeki yerleşik Yörük Türkmen aileleri ve onların torunları tarafından saklanarak bu güne getirilmiş eşyalar olacaktır.

Yörük Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Alaettin KALKAN ve yönetim kurulu basın mensuplarına yaptıkları açıklamalarda: Bu bizim “Turizm ve Kültür Haftası” etkinlikleri haftasın da ilk olarak düzenlediğimiz bir etkinlik. Elbette eksiğimiz olacaktır. Bilge kişilerin ve dostların bu konuda eleştirileri olacaktır. Biz dernek olarak bu çalışmanın ve çabanın içindeyiz. Hatta bu etkinliklerin bir bölümünü aynı tarihlere denk gelmek kaydı ile bir bölümünü Burdur da ilçeler de yapmanın hazırlıklarını düşünüyoruz. Tabiri caiz ise memnuniyetinizi dostlarınız ile eleştirel düşüncelerinizi de bizimle paylaşırsanız bizleri sevindirirsiniz dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.