AMPUTE FUTBOL TAKIMI’NIN İNANILMAZ BAŞARISI

Türkiye Engelliler Federasyonu ve Türkiye Sakatlar Federasyonu ilimiz temsilciliği adına M. Yavuz Kaya ile Günsel Altuğ yaptıkları açıklamada; Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı Avrupa Ampute Futbol Fedarasyonunun (EAFF) düzenlediği Avrupa Şampiyonası final maçında, Ampute Futbol Milli Takımı oyuncuları ortaya koydukları yürekli, cesur ve azimli mücadele sonucunda İngiltereyi 2-1 yenerek ülkemize Avrupa Şampiyonluğunu kazandırdılar.

Ampute Fransızca bir kelime olup anlamı ameliyat ile alınmış ya da çıkarılmış uzuv anlamına gelmektedir. teröristlerin kalleşçe saldırıları sonucunda Gazi olan yurttaşlarımızdan oluşan Ampute Milli Takımımız göğsümüzü kabarttı, onlarla gururlandık, onur duyduk.

Kazandıkları bu karşılaşma sonucunda tüm Türkiye’nin gönlüne taht kuran şampiyon Gazilerimizi Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Burdur İl Temsilcileri Yavuz Mehmet Kaya, Günsel Altuğ ve Engelliler Konfederasyonu Burdur İl Temsilcileri Merve Bozca, Ali Bozca ilimiz engellileri adına kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.