Antalya'da Vatandaşın Sağlığıyla Oynan Firmalar!

 Antalya'da, sağlığa zararlı ürünler satan 5 firma ile hileli ürünler satan 9 firma tespit edildi. Bakanlık, bu firmaların detaylarını guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden paylaşmaya başladı. Sistem, vatandaşların bu tür tehlikeli gıdalar hakkında anlık bilgi sahibi olmasını sağlayacak.

Bakan İbrahim Yumaklı, sistemin hayata geçtiğini belirterek, "Vatandaşlarımıza güvenilir gıda ulaştırmak için denetimlerimizi sıkılaştırdık. Tespit edilen ürünler ve firmalar sitemizde sürekli güncellenecek" dedi.

Antalya'daki Skandal Ürünler Antalya’da yapılan denetimlerde, bazı gıda işletmelerinde insan sağlığını tehlikeye atacak bozulmuş ve değiştirilmiş ürünler tespit edildi. Bir kuyu tandır kebap salonunda, gıdalarda kullanılmasına izin verilmeyen alkol bulundu. Bir başka kebapçıda ise tek tırnaklı et kullanıldığı belirlendi. Ayrıca bir okey salonu ve kokoreççide de yasaklanmış alkol kullanıldığı ortaya çıktı. Bir lokantada ise tas kebabında domuz ve tek tırnaklı et bulundu.

Hileli Gıda Satan Firmalar Antalya’da hileli ürünler satan birçok işletme de denetimlerden kaçamadı. Dana-kuzu karışımı köftelik kıymada kanatlı et karışımı, kuşbaşılık ve kıymalık kuzu etinin yerine kanatlı et kullanılması gibi ciddi usulsüzlükler tespit edildi. Ayrıca tereyağı olarak satılan ürünlerin bitkisel yağ olduğu, zeytinyağına tohum yağlarının karıştırıldığı belirlendi.

Bakanlık, vatandaşları uyararak, hileli ürün satan firmaları "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden takip edebileceklerini belirtti. İşte Antalya'da hileli ve taklit gıda satan işletmeler:

Antalya Et Tanzim Satış (Muratpaşa): Köftelik kıymada kanatlı eti tespit edildi. Işıklar Kasabı (Muratpaşa): Kuşbaşılık kuzu eti yerine kanatlı et satıldığı belirlendi. Erzurum Cağ Kebap (Muratpaşa): Cağ kebabında kanatlı et bulundu. Ice Dem Organizasyon Tic. Ve San. Ltd. Şti. (Erasta Yöresel Ürün Standı): Tereyağı yerine bitkisel yağ kullanıldığı tespit edildi. Kasap Halil (Muratpaşa): Dana eti yerine kanatlı et satışı yapıldığı saptandı. Larissa Club Saphire Hotel (Kemer): Köftede kanatlı et kullanıldığı tespit edildi. Parlak Restaurant (Serik): Köftede kanatlı et kullanıldığı belirlendi. Pide ve Ötesi (Muratpaşa): Kıymalı pidede kanatlı et kullanıldı. Pamfilya Kadın Girişimi Kooperatifi (Kepez): Zeytinyağına tohum yağları karıştırıldığı tespit edildi. Antalya Kuyu Tandır Kebap Salonu (Muratpaşa): Alkol oranı düşük sahte içki ve izin verilmeyen alkol bulundu. Adana Sofrası Kebap Şırdan (Kepez): Adana kebabında tek tırnaklı et bulundu. Ceylan Okey Salonu (Muratpaşa): İzin verilmeyen alkol içeren içecekler satıldı. Dayı Kokoreç (Muratpaşa): Sahte viski ve votka tespit edildi. Merve Lokantası (Kepez): Tas kebabında domuz eti ve tek tırnaklı et kullanıldığı belirlendi.

Bu firmaların halk sağlığını tehlikeye attığı tespit edilirken, bakanlık kontrollerini sıklaştırarak halkın bilinçlenmesi için listeyi güncel olarak paylaşmaya devam edecek.