BELEDİYE İLE BİGAD ARASINDA YARIŞMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

Burdur Belediyesi Basın Danışmanlığı görevi sırasında geçirdiği elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Gülçin İlci adına verilen “Gülçin İlci Gazetecilik Yarışması”nın bu yıl 2’ncisi düzenlenecek. istasyon Çay Bahçesinde düzenlenen protokol imza törenine Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, BİGAD Başkanı Fatih Özcan ve gazeteciler katıldı.

Protokol töreninde konuşan BİGAD Başkanı Fatih Özcan, “Yarışmamız Batı Akdeniz çapında bölgesel bir gazetecilik yarışmasıdır. Bu yıl ikincisini yapmak üzere hazırlanıyoruz. Hedeflerimizi ve kapasitemizi, kısacası ufkumuzu daha genişletmiş olarak karşınıza gelmiş bulunuyoruz. Amacımız, bölgemizde faaliyet gösteren medya dünyasının kahramanlarını motive etmek ve karınca kararınca dernek olarak basın camiamıza katkıda bulunmak, görev şehidimiz Gülçin İlci’yi bir kere daha yad etmek.

Bu yıl da gene 4 dalda yarışma yapılacak; yani yazılı basında, internet gazetelerinde ve televizyonlarda yayınlanmış makale, söyleşi, haber ve fotoğraf dallarında. Bu yıl ödül sayısını çeşitlendirdik. Her dalda 3 ödül verilecek: Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın hediye edilecek. Ayrıca mansiyonlar var. Her dal için bir mansiyon kararlaştırdık ve çam sakızı çoban armağanı 1’er gram altın hediye edilecek. Bu yıl bunlardan farklı olarak başlı başına başkanımız adına bir Başkanlık Ödülü belirledik; 1 Cumhuriyet altını verilecek. Ayrıca bu başarıyı gösteren arkadaşa Başkanımızın sürpriz armağanları var.

Yarışmanın kurallarına gelince, en önemli kuralımız yarışmaya sokulacak ürünün, son bir yıl içinde üretilmiş bir ürün olması zorunludur. Yani haber, söyleşi, makale ve fotoğraf 10 Ocak 2016 ile 10 Ocak 2017 tasrihleri arasında üretilmek zorundadır. Yarışmaya başvurma, 20 Aralık 2016 Salı günü saat 17,00’de son bulacak. Gelen ürünleri Değerlendirme Kurulu (Jüri), 24 Aralık 2016 Cumartesi günü toplanarak değerlendirecek ve aynı gün Yürütme Komitesine teslim edecek. Yarışmanın ödülleri, 7 Ocak 2017 Cumartesi günü Serenler Otel’de akşam düzenleyeceğimiz yemekli bir törenle sahiplerini bulacak” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Gazeteci Gülçin İlci’nin anısını yaşatmak amacıyla bu yarışmayı düzenlendiklerini ifade etti.

Başkan Ercengiz, “Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Gülçin İlci Gazetecilik Yarışması ile başarılı gazeteciler ödüllendirilecek. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.