BURDUR SEMALARINDA BALON SAFARİ YAPILACAK

Firma adına açıklamada bulunan, Kemal Arslan; Burdur’un tam bir sanayi konseptli sanayi kenti olmadığını belirterek, Isparta Denizli Antalya illeri arasında kalmış çok fazla bir ekonomiye sahip iller arasına girememiştir. Bu illerdeki turizm anlayışının dışında bu bölgenin de konumunu düşünerek alternatif turizme dönüştürülebileceği düşüncesiyle 4 arkadaşımla böyle bir yola çıktık.

 

Bölgenin tarihi genel adı olan “pisidia” isminden yola çıkarak şirketimizi kurduk ve bu konudaki araştırmalarımızda ülkemizde sadece ‘Kapadokya’ bölgesinde yapılan Sıcak Hava Balon İşletmeciliğinin Kapadokya dışında uygun bölgelerde yapılmasına izin verilebilmesine izin verilmesi üzerine başvurularımızı yaptık. Burdur da sadece ticari amaçla balon işletmeciliğini yapma izni firmamıza verilmiştir.

 

  Firmamız yetkililerinin uzun süren inceleme ve araştırmaları sonucu “Sagalasos ve Kibyra” gibi tarihi zenginliklerimiz ve gölleriyle büyük bir doğal ve görsel zenginliğe sahip olan Burdur ve çevresini 1500 metreye varan yükseklikten seyredebilme olanağı ziyaretçilerimize sağlanacağı gibi Burdur’a ise turizm alınanda yeni bir konsept içinde imkan sağlayacaktır.

 

Ülkemizin önemli turizm alanlarından biri olan “Kapadokya” sıcak bolun işletmeciliği yapılması nedeniyle kendisine iki milyon turistin gelmesini sağlamaktadır. Bu nedenle Burdur ve çevresinin doğal ve görsel alanlarının tanıtılmasında Burdur için getirisinin çok önemli olacağı açıktır.

 

Burdur’a şirketimiz tarafından getirtilecek “Sıcak Balon İşletmeciliği” ülkemiz de ise “Kapadokya” bölgesinden sonra ikinci merkez olacaktır. Şirketimiz ve ilgili kurumlar ile koordineli yürütülecek çalışmalar sonucunda bölgemizde alternatif bir turizm için başarının geleceği inancındayım.

Ramazan Bayramı arifesinde başlayarak üç gün sürecek test uçuşları sonrasında ilimiz Karataş Gölü, Karamanlı, Tefenni, Çavdır Bölgesinde sırasıyla Gölhisar ve Altınyayla İlçelerinde haftanın 6 günü uçuşlar gerçekleştirilecektir.