Burdur’da alternatif çelenk sunma töreni yapıldı!



Burdur’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle, CHP, ADD, Eğitim-İş, ÇYDD, Genel Sağlık İş, Belediye İş ve Eğitim Sen tarafından çelenk sunma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut başta olmak üzere sendika ve sivil toplum örgütü başkan ve üyeleri katıldı. CHP, ADD, Eğitim-İş, ÇYDD, Genel Sağlık İş, Belediye İş ve Eğitim Sen Başkanları, üyeleri ile birlikte Ata’ya çelenk sundu.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından hitap eden Eğitim İş Burdur Şube Başkanı Erkan Putgül, “19 Mayıs sıradan bir gün değildir. 19 Mayıs, bir milletin küllerinden yeniden doğduğu gündür. Atatürk’ün vicdanında taşıdığı Milli Sırrın adım adım gerçekleştiği, yaşama geçtiği gündür. Bağımsızlık Mücadelemizin 105 Yıldönümü kutlu olsun. Atatürk’ün ‘Gençler benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler, Bir gün memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum’ sözleri, genç nesillere ne kadar güvendiğini en iyi biçimde ortaya koymaktadır. Ülkemizin geleceği gençlerimiz her zaman ileriyi düşünmeli, daha iyiyi hedeflemeli, bilimin ışığında yaratıcı düşünceyi egemen kılmalıdır. Bunu birlikte yapacağız. Unutmayalım, Atatürk geleceğimizi gençlerimize, gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye’yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir. Eğitim-İş şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Atatürk’e, Onun devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyetine ve kazanımlarına, çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, kamusal eğitime ve gençlerimize her şeye rağmen sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygıyla anıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Putgül’ün konuşmasının ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Burdur Şubesi üyesi gençler tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk’e yanıtı seslendirildi. Tören, birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.