Burdur’dan CHP'nin ışık açma-kapatma eylemine destek!


CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısıyla başlatılan ışık açma-kapama eylemi Burdur’da gerçekleştirildi. Eyleme Başkan Ercengiz de evinde destek verdi.
Burdurlu vatandaşlar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in vatandaşları asgari ücrete ara zam ve emekli maaşlarına ek zam talebi ve zamları protesto etmek için bir eylem başlatmaya daveti üzerine akşam saat 21’de ışık açma-kapama eylemine katıldı. Kent genelinde çok sayıda Burdurlu, ekonomide özgürlük ve adalet için bu çağrıya kulak vererek ışıklarını söndürüp açtı.
“Yaşam koşulları zorlaştıkça yurttaşlarımız hem sosyal hem de psikolojik açıdan insanlarımız oldukça zarar görmeye başladı”
Işık açma-kapama eylemine eşi Hülya Ercengiz ile birlikte evinde katılan Başkan Ercengiz, “ Türkiye’nin gündemi maalesef olumsuz ekonomi koşullarıdır. Bugün Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in grup toplantısında zorluk yaşayan yurttaşlarımıza destek olmak adına bir eyleme davet etti. Gayet masum bir eylem en azından hiç kimseye zarar vermeyen, her yurttaşımızın saat 21’de ışık açma-kapama eylemi gerçekleştirmek üzere bizleri davet etti. Burada asıl amaç şudur; son dönemde özellikle asgari ücretliler, emekliler, dar gelirliler, elinin emeği ile geçinip yaşamaya çalışan yurttaşlarımız artan enflasyon karşısında oldukça ezildiler ve bu yaşam koşulları zorlaştıkça, insanların başka diğer problemleri de ortaya çıkmaya başladı. Hem sosyal hem de psikolojik açıdan insanlarımız oldukça zarar görmeye başladı. bu anlamda da ekonomik koşulların düzeltilmesi için Genel Başkanımız başlattığı bu protestoya biz de evimizde ailemle destek verdik” dedi.