CHP Milletvekili Akbulut’tan TBMM’de Basın Toplantısı: “Birlik ve Beraberlik Vurgusu”

 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan’daki yerleşkesine yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Akbulut, saldırının zamanlamasının dikkat çekici olduğunu belirtti. Bu saldırının TBMM’de ülkenin birlik ve bütünlüğünün konuşulduğu bir dönemde gerçekleştiğine değinen Akbulut, “Bu olayda herhangi bir güvenlik zaafiyeti olup olmadığı titizlikle araştırılmalı” dedi.

Akbulut, tüm Türkiye’nin 85 milyon vatandaşıyla bir arada olduğunu vurgularken, yurttaşlar arasına nifak tohumları ekmeye çalışan tüm terör örgütlerine karşı mücadele edeceklerini ifade etti. Hiçbir terör örgütünün etnik bir grubun temsilcisi olarak görülmesine izin vermeyeceklerini belirten Akbulut, bu örgütlerin yalnızca “emperyalist güçlerin maşası” olduklarını söyledi. 

Kadın cinayetlerinin çoğunun arkasında uyuşturucu kullanımının etkili olduğuna da dikkat çeken Akbulut, madde bağımlılığı konusunun toplum tarafından daha fazla ciddiyetle ele alınması gerektiğini dile getirdi.