TÜRK KADINI AKLI VE BECERİSİ İLE SAYGINDIR

8 Mart kadınların toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel yaşamın tüm alanlarında maruz kaldığı ayrımcılığa, şiddete ve sömürüye karşı yüzyıllardır yürüttükleri mücadelenin simgesidir. 1922 yılında II. Enternasyonal, Danimarka Kopenhag kentinde toplandı. ClaraZetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılması önerisini getirdi ve oy birliğiyle kabul edildi.

Tüm Kadınlarımızın, büyük bir bedel ödeyerek, tarihe adını yazdırdığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Kadınlar, sadece bir anne değil; doktor, mühendis, öğretmen gibi meslekler başta olmak üzere çalışma yaşamı içinde yer alarak ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde büyük katkıları vardır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Bir milletin yalnız erkeklerinin ilerlemesiyle o millet yükselemez. Çünkü eğer kadın aynı ölçüde ilerleme halinde olmazsa erkeğin yükselmesi mümkün değildir’ sözlerini hatırlatarak, "Bugün siyasette kadına ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Burdur Belediyesi olarak, modernleşmede ve kentimizi geleceğe taşımak adına kadınlarımıza ne kadar çok ihtiyacımızın olduğunun farkındayız. Bu yüzden kadınlara yönelik birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Kadınlarımıza yönelik bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz bu projeleri yeterli bulmuyor; kadınlarımızı sosyal, ekonomik ve siyasal yaşama daha fazla dahil edebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Toplumun her alanında, siyasette, ekonomide, üretimde, eğitimde yaşanan cinsiyet ayrımcılığının ve kadın cinayetlerinin son bulduğu daha çağdaş, daha özgür ve daha güçlü bir ülke olmanın özlemi ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum”