Burdur’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı


Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, “Sevgili Gençler, Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur ”dedi.

Gençler, Ata’ya çelenk sundu

Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce sabah çelenk sunma töreni düzenlendi. Burdur Vali Yardımcısı Yasin Özcan, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Milletvekilleri Adem Korkmaz ve İzzet Akbulut, BARO Başkanı Av. Ramazan Gedik, Daire Müdürleri,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli ile sporcu öğrenciler katıldı.  Gençlik Müdürü Orhan Kemerkaya, sporcu gençler ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk koydu. Çelenk Sunma Töreni, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile sona erdi.Kutlama Töreni, Merkez Spor Salonunda düzenlendi
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri Merkez Spor Salonunda düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törene Vali Türker Yılmaz başta olmak üzere protokol üyeleri katıldı.19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ederek, gençlere hitap eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih boyu esir düşmemiş mertlikten taviz vermemiş sadece barış için savaşan kahraman Türk’ün  tek yürek olup düşmanı İzmir’e sürmeye yemin ettiği gündür 19 Mayıs 1919…Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu savaş sadece silahla değil  yürekle sevgiyle umutla  verilen bir savaştır. Bu savaş sadece muharebe alanlarında değil aydınlık yarınların  demokrasi ve Cumhuriyetin eşitlik ve hürriyetin barış ve huzurun teminatı olan savaştır. Tek serveti olan sarıkızını satıp parasını askere mühimmat için veren dedeler, başlık parasını, hastane parasını, çeyizini vatan için harcayan fedakâr insanlar, ekinini bırakıp askere giden babalar, okulunu yarıda kesip cepheye koşan gençler 19 Mayıs’ın sivil kahramanlarıdır. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti  kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Kurtuluş Savaşı bu destanın adı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu destanı yaşatan milletin kalbidir.  19 Mayıs 1919′da Samsun’dan yakılan özgürlük ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir.