Rotary'den öğrencilere okul kıyafeti desteği

Ekonomik zorluklar yaşayan ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenen projeyle, Rotary'nin 2430, 2420 ve 2440. Bölge Federasyonlarına bağlı kulüplerin ve Rotaryenlerin desteğiyle toplanan yardımlarla okul kıyafetleri temin edildi.

"602 Öğrenciye Yeni Kıyafet Desteği"

Proje kapsamında, Rotary 2430. Bölge Federasyon Başkanı Kerem Muradi, 2440. Bölge Federasyon Başkanı Mert Korur ve 2420. Bölge Federasyon Başkanı İlter Ergürbüz’ün katkılarıyla toplanan yardımlarla alınan okul kıyafetleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği 13 ilkokul ve 8 ortaokuldaki toplam 602 öğrenciye dağıtıldı. Bu destek, çocukların eğitim hayatlarına daha motive ve güvenle başlamalarını sağladı.

"Çocuklarımızın Yüzü Güldü"

Nemrut Rotary Kulübü Proje Sorumlusu Ferit Binzet, projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm Rotary Federasyon Başkanlarına ve bölge kulüplerine teşekkür etti. Binzet, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Depremin ardından büyük zorluklarla mücadele eden Adıyaman’da, yaraların sarılması ve normal hayata dönülmesi adına eğitim ve sağlık alanlarında projeler yürüttük. Bu süreçte ‘Askıda İyilik Komitesi’ ve ‘Bir Okulunuz Var Komitesi’ ile sürekli iletişim halindeydik. Eğitimlerinin aksamaması adına, çocuklarımıza okul kıyafetlerini hızla ulaştırdık ve kısa sürede 602 öğrencimize yardım ettik. Bu proje sayesinde çocuklarımızın ve ailelerinin yüzü güldü."

Kaynak : PHA