İzmir'de "buz devri" başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu, 14 Ekim'de yeni sezon için kapılarını açacak. Geçen yıldan farklı olarak bu kez pazar günleri de hizmet verecek salonda halk seansları, kurslar ve özel dersler iki katına çıkarıldı.

2010’dan beri İzmirlilere hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu, bu sezon hizmetlerine güçlenerek devam ediyor. 14 Ekim Pazartesi günü bir kez daha kapılarını açacak tesisten, artık haftanın her günü yararlanılabilecek. 5 yaş ve üzeri tüm yurttaşlara halk seansı, kurs ve özel ders eğitimi verilen salonda halk seansı süreleri iki kat artırıldı. İzmirlilerin buz sporlarını tanıması, sevmesi ve kentte buz sporlarına yönelik ilgi ve bilincin artması hedefiyle yapılan ücretsiz halk seanslarının yanı sıra; öğrenciler 100, yetişkinler ise 150 lira karşılığında tesisten faydalanabiliyor. Buz Sporları Salonu’nda özel dersler ve kurslar da veriliyor.

Sosyal sorumluluk projeleri
Tesiste İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin spor kültürü ve bilincini yaygınlaştırma ve toplumun tüm kesimlerini spora kazandırma anlayışı kapsamında "Haydi Kadınlar Projesi" de gerçekleştiriyor. Proje ile 18-45 yaş arasında, buz patenini bilmeyen kadınlar ücretsiz verilen dersler ile spora kazandırılıyor. Yine gençler ve çocuklar da buz sporları ile ücretsiz tanışıp eğitim alabiliyor. Engelli yurttaşlara da ücretsiz olarak antrenör eşliğinde eğitim veriliyor. İzmirliler, tesisten İzmirim Kart ve kredi kartları ile yararlanabiliyor.

Takvim belli oldu
Buz Sporları Salonu’nda verilecek hizmetlerin başlayacağı tarihler ve faydalanılabilecek saatler şöyle:

Üniversite öğrencileri için ücretsiz seans: Her çarşamba 13.00-13.45 saatleri arasında. Engelliler için ücretsiz seans: Her perşembe, 11.00-11.45 saatleri arasında. Özel dersler, 21 Ekim Pazartesi günü başlayacak. Haydi Kadınlar Buz Pistine projesi,  22 Ekim Salı günü başlayacak. 18-45 yaş arasındaki kadınlara antrenörler eşliğinde 20.00-20.45 saatleri arasında buz pateni eğitimi verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okulları ve İZELMAN AŞ'ye bağlı anaokullarından gelen talepler doğrultusunda 4 Kasım Pazartesi gününden itibaren öğrencilere ücretsiz halk seansı hizmeti verilecek. Kurs kayıtları, 22 Ekim’den itibaren alınacak. Kurslar, 2 Kasım’da başlayacak.

Halk seansları, kurslar ve özel ders saatlerini ve günlerini öğrenmek isteyenler "https://buzsporlari.izmir.bel.tr/" adresini ziyaret edebilir ve 293 42 11- 293 30 98 numaralı danışma hattından bilgi alabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı