Burdurlulara Uyarı: Ucuz Et Tuzak Olabilir!

 

 Yardımcı, “Kamyonetle sokak sokak gezerek satılan etlerin kaynağı belirsiz. Vatandaşlarımız bu tür yerlerden et almamalı” dedi.

Yardımcı, vatandaşların güvenilir et temin edebilmesi için düzenli denetimi yapılan mahalle kasaplarından alışveriş yapması gerektiğini vurguladı. “Kasaplarımız sağlık raporu ve fatura olmadan et satın almaz. Ucuz et satan yerlerden şüphelenilmeli, çünkü fiyatların çok altında satılan etler genellikle güvenilir değildir” dedi.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerinde bazı et ürünlerinde at ve eşek eti tespit edilmesi, özellikle kayıt dışı satılan etlere karşı dikkatli olunması gerektiğini ortaya koydu. Yardımcı, fiyatı düşük olan etlerin büyük bir risk taşıdığına dikkat çekerek, "Kasaplarda satılan kıymanın 550-600 lira, kuşbaşının ise 600-650 lira olduğunu göz önünde bulundurursak, bunun çok altında satılan ürünlerden uzak durulmalı" uyarısında bulundu.

 

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu da hijyenik olmayan ortamlarda kesilen ve muhafaza edilen etlerin halk sağlığı açısından büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Bu tür etlerin mikroorganizma barındırma riskinin yüksek olduğunu vurgulayan Manavoğlu, “Uygun olmayan koşullarda muhafaza edilen etler, ciddi hastalıklara yol açabilir” dedi.