Sony Türkiye sponsorluğundaki 7. Photomaraton, 19 Ekim'de Sirkeci'de düzenlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Sony Türkiye’nin ana sponsorluğunda Fotoğraf Organizasyonları Derneği (FOTON) tarafından düzenlenen PhotoMaraton etkinliği, amatör ve profesyonel her yaştan fotoğraf tutkununu 19 Ekim Cumartesi günü yedinci kez bir araya getirmeye hazırlanıyor. 

 

Her yıl en az 1000 katılımcının PhotoMaraton tişörtlerini giyerek sokaklara aktığı bu renkli etkinlik, İstanbul’un Sirkeci-Beyazıt-Şişhane üçgeninde tam 9 saat sürecek. Dijital, analog, cep telefonu ve video olmak üzere dört farklı kategoride gerçekleşecek olan PhotoMaraton’un kayıt işlemleri, tarihi Sirkeci Tren Garı’nda saat 09.00’da başlayacak.

 

1984’ten bu yana 90’dan fazla ülkede düzenlenen uluslararası PhotoMaraton etkinlikleri, 2018’den bu yana Türkiye’de FOTON organizasyonuyla aynı coşkuyla hayat buluyor. Şimdiye kadar 9.000'den fazla katılımcının yer aldığı etkinlikler, lens temizliği aktiviteleri, ikramlar, müzik, dans ve performans gösterileriyle adeta bir şenlik havasında geçiyor.

 

Sony, PhotoMaraton etkinliği sırasında fotoğrafseverleri unutulmaz bir deneyim için Sony Deneyim Merkezi'ne davet ediyor. Etkinlik alanına yakın konumda bulunan Sony Deneyim Merkezi’nde katılımcılar gün boyunca Sony'nin en yeni kamera ve lens ekipmanlarını keşfetme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, etkinlik katılımcılarına özel olarak sunulacak olan indirim çekleri ile Sony ürünlerinden avantajlı bir şekilde yararlanabilecekler.

 

PhotoMaraton günü boyunca fotoğraf tutkunları, belirlenen temalar çerçevesinde çektikleri fotoğrafları gün içinde belirtilen saatlerde paylaşacaklar: Saat 12.00’de Sirkeci Garı’nda, 15.00’te Beyazıt Meydanı’nda ve 18.00’de Şişhane Meydanı’nda açıklanacak olan 1 Cep, 1 Video ve 3 Dijital kategori teması için çekilen kareler photomaraton.com üzerinden paylaşılacak. Toplamda belirlenen 15 tema kapsamında en iyi fotoğraflar ödüllendirilecek. 

 

PhotoMaraton İstanbul 2024’ün bu yılki büyük ödülü ise Sony Alpha A7 III olarak belirlendi. Dijital kategoride 9 tema birincisi arasından seçilecek olan PhotoMaraton İstanbul 2024 Genel Birincisi bu prestijli ödüle sahip olacak. Ayrıca, tüm temalarda başarılı olan katılımcıları farklı ödüller bekliyor.

 

İstanbul’un eşsiz manzaralarına ev sahipliği yapacak olan bu etkinliğe ana sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Sony Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Melih Çelik, “2018 yılından bu yana her yıl fotoğraf tutkunlarını bir araya getiren ve Türkiye’nin en önemli fotoğraf yarışmalarından biri olan PhotoMaraton’un bu yıl ana sponsoru olmak bizim için büyük bir onur. Fotoğrafın, yalnızca anlık bir kareyi yakalamaktan öte, bir duyguyu ve hikâyeyi anlatma sanatı olduğunu vurgulayan bu etkinlik, Sony’nin yenilikçi vizyonuyla uyum içinde, fotoğraf sanatına ve fotoğrafçılığın gelişimine değerli katkılar sunmaktadır." dedi.

 

Her yıl değişen PhotoMaraton İstanbul jürisi, 2024’te Erdem Kılavuz, Cenk Erdoğan, Erhan Coral, Deniz Çeliker, Nurten Kurt, Pelin Ulca, Nazile Bolat, Fatih Turan ve İsmail Coşkun’dan oluşuyor.

 

Etkinliğin tema belirleyicileri ise Adem Aydın, Arzu Adalı, Azize Dağlı, Banu Nazikcan, Burak Bulut Yıldırım, Nevra Topalismailoğlu, Elif Doğan, Evren Kasırga, Gülhiz Arslan Öztürk, İlkin Karacan, Murat Acar, Mustafa Bayram, Ömer Balıksırtı, Rabia Güven ve Timur Türkmen.

 

PhotoMaraton’a katılan her fotoğrafçı, İstanbul’un olağanüstü bir gününü büyük bir coşku ile yaşayacak ve bu anları ölümsüzleştirecek. Şehrin ritmini hep birlikte yakalamak ve İstanbul’un büyüleyici atmosferinde buluşmak için siz de yerinizi alın!

 

PhotoMaraton hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için photomaraton’u ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı