Instagram'da 'Hakkınızda Şikayet Var' Mesajlarına Dikkat! Yeni Dolandırıcılık Yöntemi Ortaya Çıktı

 

Phishing (oltalama) saldırılarıyla hesapları ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar, son dönemde "hakkınızda şikayet var" gibi mesajlarla insanları tuzağa düşürüyor.

Saldırganlar, kullanıcıya gönderilen mesajlarda, haklarında kötü içerikli şikayetler olduğu ve bu şikayetlerin sosyal medyada yayıldığı iddiasında bulunuyor. Kullanıcıların bu mesajlara panik halinde yanıt vermesi, dolandırıcıların kişisel verileri, sosyal medya hesaplarını ve hatta kredi kartı bilgilerini ele geçirmesine neden olabiliyor.

Phishing saldırılarında saldırganlar, kullanıcıları bir ‘yem’e takmak için sahte bağlantılar ve uyarılar kullanarak sosyal medya hesaplarını ele geçirmeyi hedefliyor. Mesajda verilen linkler, kullanıcıyı sahte bir giriş sayfasına yönlendirerek şifrelerin ve diğer kritik bilgilerin çalınmasını sağlıyor.

Uzmanlar, Instagram veya başka bir sosyal medya platformu üzerinden gelen şüpheli mesajlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle "hakkınızda şikayet var" gibi içeriklerle gelen mesajları dikkate almadan önce doğrulama yapılmalı ve bu tür mesajlara tıklanmaması gerektiği belirtiliyor.

Instagram gibi platformlar, kullanıcılarını böyle dolandırıcılık girişimlerinden korumak adına uyarılar yayınlarken, kullanıcıların hesap güvenliği için iki aşamalı doğrulama (2FA) gibi ek önlemler alması da önem taşıyor.