Kaza Yapan Araç Sahiplerine Burdur'dan Uyarı: Dolandırılmayın

Burdur'da uzun yıllar sigortacılık yapan Şimşek Sigorta sahibi Oğuzhan Şimsek, kaza sonrası araç sahiplerine sahte belgelerle dolandırıcılık girişiminde bulunulduğunu belirterek, dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Oğuzhan Şimsek, "Eğer tarafınıza PDF formatında ilamsız takipli icra ödeme emri gönderilirse, bu tür mesajlara ve sizi arayan kişilere itibar etmeyin," dedi.

Dolandırıcıların, avukat unvanını kullanarak, kaza yapmış kişilere plakaları, tarafların isimleri ve tarihlerle sahte icra ödeme emirleri gönderdiğini belirten Şimşek, bu kişilerin mağdurları arayıp borçları ödemeleri için tehdit ettiklerini ve ödeme yapılmadığı takdirde icra takibi başlatılacağını söylediklerini ekledi. Özellikle kazada kusurlu bulunan kişilere, hak mahrumiyeti veya araç kiralama bedeli gibi taleplerle dolandırıcılık yapıldığını ifade etti.

Şimşek, sigorta şirketlerine bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini belirterek, vatandaşların mağdur olmamaları için böyle bir tebligat aldıklarında veya şüpheli bir telefon aldıklarında, e-Devlet üzerinden icra dosyası kontrolü yapmalarını tavsiye etti.