Koruncuk Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde soruyor: Çocukların mutlu olabilmesi için tek şart başarı mı?

Çocukların haklarına eriştiği, sevgi ve güvenle büyüdüğü, eğitimlerine kesintisiz devam edebildiği ve katma değer yaratabildiği bir topluma hizmet etmek hedefiyle 45 yıl önce yola çıkan Koruncuk Vakfı, bu yıl 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde “Başarı Şart mı?” diye soruyor.  

Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla 2012 yılından beri kız çocuklarının gördüğü ayrımcılığa dikkat çekmek üzere kutlanan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde, kız çocuklarının eğitim ve gündelik yaşamlarında karşılaştığı zorlukları gündeme alarak kampanyalar hazırlayan Koruncuk Vakfı, bu yıl alışık olduğumuz kalıpların dışına çıkarak başarının tanımını yeniden yapıyor. Eğitime ve temel ihtiyaçlara erişimi risk altındaki kız çocuklarını hiçbir akademik başarı şartı aramadan Koruncukköylere kabul eden Vakıf, kız çocuklarının potansiyelini keşfetme yolculuğunda desteklenmeyi hak ettiğine inanarak çalışmalarını gerçekleştiriyor. 

Bu yıl 45. Yılını kutlayan Koruncuk Vakfı’nın Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray: “Koruncuk Vakfı olarak 45 yıldır, başarı koşulu olmaksızın çocuklara kucak açıyor ve hayalleri için cesurca çabalayan, dimdik ayakta duran mutlu bireyler yetiştiriyoruz. Çünkü Koruncuk Vakfı olarak biz, her çocuğun potansiyelini keşfetmesi ve kendi mutluluğunu bulması gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla, kız çocuklarının güçlenmesi ve başarılı olmaları için gereken tüm destek ve imkanları sağlıyor; herkesi bu mücadelede bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz.”  diyerek reklam filminin başarı şartı vurgusuna değindi ve herkesi destek olmaya çağırdı.  

Vakfın yayınladığı reklam filminde, çeşitli sahnelerle çocukların hayallerini gerçekleştirmek için attıkları adımların önündeki engellerin ve mutluluğun yansımaları gözler önüne seriliyor. Elinde kağıt uçak tutan bir kızın hikayesiyle başlayan anlatım, başarıya giden yolda karşılaştıkları zorlukları ve sevinçleri sergiliyor. Her sahne, çocukların özgürce denemeler yapabilmesi ve başarısızlıklarının onları daha güçlü kılabileceği mesajını taşıyor.

Reklam filminde yer alan sahnelerde, kızların kimya deneylerinden futbol sahasına, sanattan müziğe kadar farklı alanlarda yaşadıkları anlar gösteriliyor. Hepsi, “Başarı şart mı?” sorusuna cesurca cevap veriyor. Koruncuk Vakfı, çocuklara başarının sadece sonuçlarla değil, süreçteki deneyimlerle de ilgili olduğunu anlatmayı hedefliyor. 

Başarı Şart Mı? Kampanyasına nasıl destek olabilirsiniz? 

Koruncuk Vakfı, kız çocuklarının gündelik hayatta karşılaştığı tüm zorluklarından üstesinden gelebilecek potansiyellerini keşfetmesi için herkesi destek olmaya davet ediyor. Koruncuk Vakfı’na birçok farklı yoldan destek olmak mümkün:

Kız çocuklarının hayallerini ve potansiyellerini desteklemek için siz de Koruncuk Vakfı’na bağış yapabilirsiniz.  11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde @Koruncuk hesabımızdan yayınlanacak “Başarı Şart Mı?” kampanya videomuzu sosyal medya hesaplarınızdan; #BaşarıŞartMı etiketiyle @Koruncuk adresini ekleyerek sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilir, bu konudaki farkındalığı artırmaya ve mesajımızı daha geniş kitlelere yaygınlaştırmamıza destek olabilirsiniz. KORUNCUK yazıp 4717’ye SMS göndererek 50 TL’lik bağış yapabilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı