MAKÜ Mikroalg Biyokütle Üretim Laboratuvarı hizmete açıldı

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile YÖK tarafından desteklenen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında ‘‘Yenilikçi Gıda ve Yem Katkı Maddesi Olarak Yeşil Bir Kaynak: Mikroalgler Projesi’’ ile kurulan Mikroalg Biyokütle Üretim Laboratuvarında kanatlı hayvan grupları için yem katkı maddesi üretilecek.

Düzenlenen programda projenin yürütücülüğünü yapan Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Füsun Akgül tarafından proje ve laboratuvar hakkında haziruna bilgi verildi.

Programın devamında Vali Öksüz, beraberinde MAKÜ Rektörü Dalgar ve hazirunla birlikte laboratuvarı gezerek, incelemede bulundu, yürütülen çalışma ve ürünler hakkında bilgi aldı.

KOSGEB Arge, Ürge ve inovasyon destek programı kapsamında da "Se, Mg ve Zn Bakımından Zenginleştirilmiş Spirulina Platensis Takviye Edici Gıda Üretim Koşulları Optimizasyonu ve Ticari Ürün Eldesi" başlıklı desteklenmeye hak kazanan proje kapsamında, MAKÜ-BAKA Teknokent bünyesinde ALGAEMADE BİYOTEKNOLOJİ şirketi kurulmuş ve mikroalg tabanlı takviye edici gıda ürünleri üretimine başlanmıştır.

Bu proje ile üretilen mikroalg tabanlı yem katkı maddesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı İlimizde alternatif bir yem katkı maddesi olarak MAKÜ etiketi ile satışa sunulacaktır. Mikroalg tabanlı yem katkı maddeleri ile beslenen hayvanlarda immün sistemin güçlendiği, büyüme ve gelişmenin arttığı, yumurta, süt ve et kalitesinin iyileştiği gözlenmiştir.
T.C. BURDUR VALİLİĞİ