Menzil cemaati şeriat mahkemesi kurdu yargılama başladı!


Merkezi Adıyaman’ın Menzil köyü olan Menzil cemaati, köy içindeki durumlar hakkında karar vermesi amacıyla bir mahkeme heyeti kurduğunu açıkladı.
Devletin içerisinde hızla örgütlenen tarikat ve cemaatler, ülke için ciddi bir tehlike arz ediyor. İktidar ve miras kavgalarıyla sıklıkla gündeme gelen Menzil cemaati dikkat çeken bir uygulamaya imza attı ve bir tarikat mahkemesi kuracağını açıkladı.

Cemaatin sosyal medya hesabından gerçekleştirilen açıklamada, Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyünde köy, miras, ilim ve irşad (doğru yolu gösterme) mekanlarının durumu hakkında karar alınması amacıyla bir tarikat mahkemesi kurulduğu ve bir mahkeme heyeti oluşturulduğu kaydedildi.
Açıklamada, “Gavsımızın diğer 3 halifesi, hüküm mercii olarak kabul edilmiştir.” ifadesi kaydedilirken söz konusu kararın 22 Ekim 2024 tarihinde Menzil Camii de gerçekleştirilen toplantıda alındığı ifade edildi.
MİRAS KAVGASI KAMERALARA YANSIMIŞTI
Geçtiğimiz gün, Menzil cemaatinin liderleri, tarikat üyelerinin karşısında yaptıkları miras kavgasıyla gündeme gelmişti. Menzil’in lideri Abdülbaki Erol'un ölümünün ardından üç oğlu da liderliğini açıklamıştı. Daha önce birçok kez iktidar ve miras kavgası yaşanan Menzil’de bu kez kavga herkesin gözü önünde yaşandı.


Tarikat üyelerinin karşısında konuşan iki lider birbirine girerken liderlerden biri "Sofileri oradan çıkarıp, kiraların faizini bile istediler. Bunu nasıl çözeceksin acaba?" ifadelerini kaydetti. Diğeri ise, “Ağabey sen şimdi böyle konuşuyorsun da babamın vefatının ikinci günü sizinkiler dergah bastılar. Ben sana geldim bak. Daha 2. gün hüküm bile çıkmadan. Ağabey bak millet birbirini yiyecek. Sen kızdın dışarıya çıktın. Sen bana ilk gün demedin mi her şey mirastır?" ifadeleriyle yanıt verdi.

 

Kaynak: Halk TV