-BAŞKAN ERCENGİZ, “AŞURE İNSANLIK TARİHİ KADAR ESKİDİR”

GÜNDEM 17.08.2021 - 13:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4272+ kez okundu.
 

-BAŞKAN ERCENGİZ, “AŞURE İNSANLIK TARİHİ KADAR ESKİDİR”

Burdur Belediyesi, Aşure Günü dolayısıyla esnaf ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Aşure ikramı, Halk Pazarı’nda yapıldı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Her yıl olduğu gibi yine Belediyemiz kutsal aylardan  Muharrem ayının 8 ila 12. Günleri arasında halk tarafından aşure günü olarak kutlanmaktadır. Tarih olarak aslında yarın Aşure Günü olarak kutlanmaya başlanacaktır. Belediye olarak sosyal alanların içinde sayılan Salı Pazarı’nda vatandaşımıza aşure dağıtmayı uygun bulduk. Dileğimiz odur ki İnşallah birlik beraberliğimiz bozmadan ülkemiz üzerindeki tüm kötülüklere felaketlere karşı tek vücut olarak birlikte mücadelemizi sürdürürüz. Birliğin beraberliğin dayanışmanın paylaşmanın ve yokluğa karşı direncin sembolüdür aşure. Bu geleneğin sürdürülmesinde de bizler de belediyemiz olarak katkı vermeye çalışıyoruz. Allah kabul etsin, yiyenlere afiyet olsun diyorum” açıklaması yaptı. BAŞKAN ERCENGİZ AŞI KARŞITI VATANDAŞLARI UYARDI Burdur Belediye Başkanı Covit-19 vakasının 4 varyantını hatırlatarak Aşı karşıtı vatandaşlara da çağrı da bulunarak insan hayatını hiçe sayarak bu tür kampanyaları sürdürmek akıl ve bilim dışı olduğunu bu nedenle Allah’ın yarattığı canlıların ömrüne gün ve saat biçmek kimsenin haddine değildir. Başkan Ercengiz, son günlerde malum Korona ile ilgili önemli bir artış var. İlimizde de bu artış önemli bir seviyede gözlenir vaziyette. Vatandaşımızın maskesine, mesafe, hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiği gibi aşı karşıtı olan arkadaşlarımızın da vatandaşlarımızın da bir an evvel bu düşünceden uzaklaşması ve aşılanmasını ben rica ediyorum” diye konuştu.
Burdur Belediyesi, Aşure Günü dolayısıyla esnaf ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Aşure ikramı, Halk Pazarı’nda yapıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Her yıl olduğu gibi yine Belediyemiz kutsal aylardan  Muharrem ayının 8 ila 12. Günleri arasında halk tarafından aşure günü olarak kutlanmaktadır. Tarih olarak aslında yarın Aşure Günü olarak kutlanmaya başlanacaktır. Belediye olarak sosyal alanların içinde sayılan Salı Pazarı’nda vatandaşımıza aşure dağıtmayı uygun bulduk. Dileğimiz odur ki İnşallah birlik beraberliğimiz bozmadan ülkemiz üzerindeki tüm kötülüklere felaketlere karşı tek vücut olarak birlikte mücadelemizi sürdürürüz. Birliğin beraberliğin dayanışmanın paylaşmanın ve yokluğa karşı direncin sembolüdür aşure. Bu geleneğin sürdürülmesinde de bizler de belediyemiz olarak katkı vermeye çalışıyoruz. Allah kabul etsin, yiyenlere afiyet olsun diyorum” açıklaması yaptı.
BAŞKAN ERCENGİZ AŞI KARŞITI VATANDAŞLARI UYARDI
Burdur Belediye Başkanı Covit-19 vakasının 4 varyantını hatırlatarak Aşı karşıtı vatandaşlara da çağrı da bulunarak insan hayatını hiçe sayarak bu tür kampanyaları sürdürmek akıl ve bilim dışı olduğunu bu nedenle Allah’ın yarattığı canlıların ömrüne gün ve saat biçmek kimsenin haddine değildir. Başkan Ercengiz, son günlerde malum Korona ile ilgili önemli bir artış var. İlimizde de bu artış önemli bir seviyede gözlenir vaziyette. Vatandaşımızın maskesine, mesafe, hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiği gibi aşı karşıtı olan arkadaşlarımızın da vatandaşlarımızın da bir an evvel bu düşünceden uzaklaşması ve aşılanmasını ben rica ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.