ISPARTA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SİLVİKÜLTÜR EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

DİĞER 09.04.2021 - 10:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2949+ kez okundu.
 

ISPARTA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SİLVİKÜLTÜR EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Isparta Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı İşletme Müdürlüklerinde personele yönelik Silvikültür Şubesi eğitimleri tamamlandı.
Eğitim programlarının Covid 19 la mücadele kapsamında temizlik, maske ve mesafe güvenliği nedeniyle Video konferans yöntemiyle yapılan teorik bölümlerine; Bölge Müdürlüğümüz, Isparta, Eğirdir, Sütçüler, Burdur, Bucak Gölhisar ve Dinar Orman İşletme Müdürlüklerinden İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, ATM Şefleri ve Mühendisler katıldı. Video konferans yöntemiyle Tabii tensil, Sunni tensil, Sıklık bakımı, Budama, İlk aralama, Rehabilitasyon, Gençlik bakımı ve Kültür bakımı konularında teorik bilgiler verildi. Eğitimin arazi kısmı, Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy, Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Maraş, Silvikültür Şube Müdürümüz Ahmet Şahan, Şube Mühendisleri, Bölge Müdürlüğümüze bağlı 7 Orman İşletme Müdürlüğümüzden İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları ve İşletme Şeflerinin katılımı ile Eğirdir ve Bucak İşletme Müdürlüklerinde iki grup halinde gerçekleştirildi. Arazi eğitimlerinde; Tabii gençleştirme, Suni gençleştirme, Gençlik bakımı, Kültür bakımı, Sıklık Bakımı, İlk aralama bakımı, Budama çalışmaları konularında katılımcılara bilgi verildi ve uygulama yapıldı. Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy programlara iştirak ederek yapmış olduğu konuşmada “Silvikültür faaliyetlerimizin ormanlarımızın sürekliliğinin sağlanarak işletilmeleri adına en önemli görevlerimizden biri olduğunu. Ormanlarımızın sürekli dinamik bir yapıda olabilmesi ve verimliliğinin arttırılabilmesi için, ormanlara yapılacak gençleştirme ve bakım müdahalelerinin tekniğine uygun, zamanında yapılmasının çok önemli olduğunu, ormanların korunması ve sürdürülebilir bir şekilde işletilmesinin yanında, gelecek nesillere aktarılmasında da teşkilatımıza büyük görevler düştüğünü ifade ederek; Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy eğitimlerin hazırlanması ve sunumunda emeği geçen tüm personele teşekkür ederek tüm çalışanlara çalışmalarının sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesini diledi.  
Isparta Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı İşletme Müdürlüklerinde personele yönelik Silvikültür Şubesi eğitimleri tamamlandı.

Eğitim programlarının Covid 19 la mücadele kapsamında temizlik, maske ve mesafe güvenliği nedeniyle Video konferans yöntemiyle yapılan teorik bölümlerine; Bölge Müdürlüğümüz, Isparta, Eğirdir, Sütçüler, Burdur, Bucak Gölhisar ve Dinar Orman İşletme Müdürlüklerinden İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, ATM Şefleri ve Mühendisler katıldı. Video konferans yöntemiyle Tabii tensil, Sunni tensil, Sıklık bakımı, Budama, İlk aralama, Rehabilitasyon, Gençlik bakımı ve Kültür bakımı konularında teorik bilgiler verildi.

Eğitimin arazi kısmı, Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy, Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Maraş, Silvikültür Şube Müdürümüz Ahmet Şahan, Şube Mühendisleri, Bölge Müdürlüğümüze bağlı 7 Orman İşletme Müdürlüğümüzden İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları ve İşletme Şeflerinin katılımı ile Eğirdir ve Bucak İşletme Müdürlüklerinde iki grup halinde gerçekleştirildi. Arazi eğitimlerinde; Tabii gençleştirme, Suni gençleştirme, Gençlik bakımı, Kültür bakımı, Sıklık Bakımı, İlk aralama bakımı, Budama çalışmaları konularında katılımcılara bilgi verildi ve uygulama yapıldı.

Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy programlara iştirak ederek yapmış olduğu konuşmada “Silvikültür faaliyetlerimizin ormanlarımızın sürekliliğinin sağlanarak işletilmeleri adına en önemli görevlerimizden biri olduğunu. Ormanlarımızın sürekli dinamik bir yapıda olabilmesi ve verimliliğinin arttırılabilmesi için, ormanlara yapılacak gençleştirme ve bakım müdahalelerinin tekniğine uygun, zamanında yapılmasının çok önemli olduğunu, ormanların korunması ve sürdürülebilir bir şekilde işletilmesinin yanında, gelecek nesillere aktarılmasında da teşkilatımıza büyük görevler düştüğünü ifade ederek;

Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy eğitimlerin hazırlanması ve sunumunda emeği geçen tüm personele teşekkür ederek tüm çalışanlara çalışmalarının sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesini diledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.