ABD; “SİBER GÜVENLİK HIRSIZI”

DÜNYA 29.02.2020 - 13:20, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3322+ kez okundu.
 

ABD; “SİBER GÜVENLİK HIRSIZI”

"ABD, siber güvenlik konusunda gizli bilgileri en iyi şekilde çalmak ve kullanmakla ünlü bir sabıkalı
Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü, ABD Adalet Bakanlığı'nın 4 Çinli asker hakkında dava açmasıyla ilgili soruları yanıtladı ve Çin'in tutumunu açıkladı. Sözcü Wu Qian, ABD'nin siber güvenlik konusunda uluslararası toplum tarafından tanınan, gizli bilgileri çalmak konusunda sabıkalı bir ülke olduğunu belirtti. Wu Qian, ABD'nin uydurma haberleri yayarak Çinli personel hakkında dava açmasının tamamen adli zorbalık olduğunu ve Çin ordusunun ciddi girişimlerde bulunduğunu söyledi. Çin'in öteden beri uluslararası siber güvenliğin koruyucusu olduğuna işaret eden Wu Qian, Çin hükümetinin her biçimde siber suçlara karşı çıktığını ve Çin ordusunun hiç bir zaman gizli bilgileri çalma girişiminde bulunmadığını vurguladı. Sözcü, "ABD ise dünyaca ünlü, gizli bilgileri çalmak konusunda sabıkalı bir ülke. WikiLeaks'ten Snowden olayına ve son dönemde gün ışığına çıkarılan İsviçre'deki kripto cihazlar olayına kadar, hepsi ABD'nin işleridir. ABD henüz bir cevap vermedi, zaten veremez. Gerçekler, ABD'nin yıllardır yabancı hükümetler, işletmeler ve şahıslara büyük çaplı ve örgütlü şekilde dinleme yaptığını gösteriyor, bu gerçek anlamda Matrix'tir. Bu durumda uluslararası toplum uyanık olmalıdır" dedi. Sözcü Wu Qian, söz konusu davanın geri çekilmesi ve iki ordu arasındaki ilişkilerin etkilenmemesi gerektiğini dile getirdi.
"ABD, siber güvenlik konusunda gizli bilgileri en iyi şekilde çalmak ve kullanmakla ünlü bir sabıkalı

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü, ABD Adalet Bakanlığı'nın 4 Çinli asker hakkında dava açmasıyla ilgili soruları yanıtladı ve Çin'in tutumunu açıkladı.

Sözcü Wu Qian, ABD'nin siber güvenlik konusunda uluslararası toplum tarafından tanınan, gizli bilgileri çalmak konusunda sabıkalı bir ülke olduğunu belirtti.

Wu Qian, ABD'nin uydurma haberleri yayarak Çinli personel hakkında dava açmasının tamamen adli zorbalık olduğunu ve Çin ordusunun ciddi girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Çin'in öteden beri uluslararası siber güvenliğin koruyucusu olduğuna işaret eden Wu Qian, Çin hükümetinin her biçimde siber suçlara karşı çıktığını ve Çin ordusunun hiç bir zaman gizli bilgileri çalma girişiminde bulunmadığını vurguladı.

Sözcü, "ABD ise dünyaca ünlü, gizli bilgileri çalmak konusunda sabıkalı bir ülke. WikiLeaks'ten Snowden olayına ve son dönemde gün ışığına çıkarılan İsviçre'deki kripto cihazlar olayına kadar, hepsi ABD'nin işleridir. ABD henüz bir cevap vermedi, zaten veremez. Gerçekler, ABD'nin yıllardır yabancı hükümetler, işletmeler ve şahıslara büyük çaplı ve örgütlü şekilde dinleme yaptığını gösteriyor, bu gerçek anlamda Matrix'tir. Bu durumda uluslararası toplum uyanık olmalıdır" dedi.

Sözcü Wu Qian, söz konusu davanın geri çekilmesi ve iki ordu arasındaki ilişkilerin etkilenmemesi gerektiğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.