AFRİKA’DA VAKA SAYISI ON BİN KİŞİYİ AŞTI ÇİN’DEN AFRİKA’YA YARDIMLAR SÜRÜYOR.

DÜNYA 08.04.2020 - 15:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3143+ kez okundu.
 

AFRİKA’DA VAKA SAYISI ON BİN KİŞİYİ AŞTI ÇİN’DEN AFRİKA’YA YARDIMLAR SÜRÜYOR.

Afrika Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından Afrika ülkeleri arasında Güney Afrika, Cezayir, Mısır, Fas, Kamerun ve Tunus bulunuyor
Afrika Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından yayımlanan COVID-19 salgınıyla ilgili en son verilerine göre, dün itibarıyla Afrika'da tespit edilen vaka sayısı 10 bin 75'e ulaştı, toplam 487 kişi salgından dolayı hayatını kaybederken 913 kişi taburcu oldu. COVID-19 salgını Afrika'daki 52 ülkeye yayıldı. Vaka sayısı 500'ü aşarak salgın durumu nispeten ciddi sayılan Afrika ülkeleri arasında Güney Afrika, Cezayir, Mısır, Fas, Kamerun ve Tunus bulunuyor. Bazı uzmanlar, tespit yetenekleri ve diğer nedenlerden dolayı, Afrika'daki gerçek enfeksiyon sayısının büyük ölçüde hafife alındığını belirtiyor. Salgın önleme ve kontrol ihtiyacı nedeniyle, birçok ülke evde kalma ve seyahat yasağı gibi tedbirler benimsemektedir. Salgınla başa çıkmaya yönelik bu önlemler, Afrika'nın havacılık endüstrisi, hizmet endüstrisi, tarım, çiçek ihracatı ve ham petrol ihracatını bir ölçüde etkiledi. Buna ek olarak, salgın emtia fiyatlarının düşmesine neden oldu ve Güney Afrika, Nijerya, Cezayir, Mısır ve Angola gibi ülkeler daha büyük mali baskı ile karşı karşıya kaldı. Salgının ekonomik etkisini hafifletmek için, Mısır, Gana, Güney Afrika ve Kenya'daki merkez bankaları son zamanlarda faiz oranlarını keskin bir şekilde azalttı. Aynı zamanda, birçok ülke vergi indirimi, bazı kredi faiz oranlarını düşürme ve bazı mobil ödeme işlem ücretlerini muaf tutma gibi ekonomik teşvik önlemleri başlattı. Uganda ihtiyacı olan kişilere ücretsiz yiyecek dağıtıyor ve sakinlerin evlerine gönderiyor. Güney Sudan gibi ülkeler de BM Gıda ve Tarım Örgütü'ne (FAO) gıda yardımı için başvuruda bulundu. Afrika'daki birçok endüstri, çevrimiçi ve dijital ekonomiler geliştirmeye başladı. COVID-19 salgınının başlamasından bu yana, Çin, Afrika'ya sağlık ekipleri gönderildi. Çin sermayeli işletmeler, çeşitli kanallarla Afrika ülkeleriyle birlikte salgınla mücadele etmeye çalışarak "Çin-Afrika Kader Ortaklığı"nı ortaya koydu. Şu anda yaklaşık bin Çinli tıbbi ekip üyesi uzun zamandır Afrika'da çalışıyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Afrika ülkelerinin salgın önleme ve kontrol çalışmalarını desteklemek için bu ülkeledeki Çin sağlık ekiplerine rehberlik etmektedir. Bugüne kadar bölgede 250'den fazla sağlık eğitim faaliyeti yürütülmüş, 10 bin den fazla kişi eğitilmiş ve çok dilli duyurular ile önleme ve kontrol kılavuzları yayınlanmıştır. Afrika halkı ve Afrika'da yaşayan Çinliler bundan faydalandılar. Çin özel olarak uzaktan uzman rehberlik ekibi kurmuş ve video konferanslar düzenleyerek 54 Afrika ülkesi ile teknik değişim gerçekleştirmiştir. Buna ek olarak, Çin'in 18 Afrika ülkesine gönderdiği salgın önleme malzemeleri 6 Nisan'da Gana'ya ulaştı. Bu gruptaki malzemelerde, solunum cihazları, N95 maskeleri, koruyucu kıyafetler ve eldivenler gibi tıbbi tedavi ekipmanları ve koruyucu ekipmanlar bulunuyor    
Afrika Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından Afrika ülkeleri arasında Güney Afrika, Cezayir, Mısır, Fas, Kamerun ve Tunus bulunuyor

Afrika Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından yayımlanan COVID-19 salgınıyla ilgili en son verilerine göre, dün itibarıyla Afrika'da tespit edilen vaka sayısı 10 bin 75'e ulaştı, toplam 487 kişi salgından dolayı hayatını kaybederken 913 kişi taburcu oldu.

COVID-19 salgını Afrika'daki 52 ülkeye yayıldı. Vaka sayısı 500'ü aşarak salgın durumu nispeten ciddi sayılan Afrika ülkeleri arasında Güney Afrika, Cezayir, Mısır, Fas, Kamerun ve Tunus bulunuyor. Bazı uzmanlar, tespit yetenekleri ve diğer nedenlerden dolayı, Afrika'daki gerçek enfeksiyon sayısının büyük ölçüde hafife alındığını belirtiyor.

Salgın önleme ve kontrol ihtiyacı nedeniyle, birçok ülke evde kalma ve seyahat yasağı gibi tedbirler benimsemektedir. Salgınla başa çıkmaya yönelik bu önlemler, Afrika'nın havacılık endüstrisi, hizmet endüstrisi, tarım, çiçek ihracatı ve ham petrol ihracatını bir ölçüde etkiledi. Buna ek olarak, salgın emtia fiyatlarının düşmesine neden oldu ve Güney Afrika, Nijerya, Cezayir, Mısır ve Angola gibi ülkeler daha büyük mali baskı ile karşı karşıya kaldı.

Salgının ekonomik etkisini hafifletmek için, Mısır, Gana, Güney Afrika ve Kenya'daki merkez bankaları son zamanlarda faiz oranlarını keskin bir şekilde azalttı. Aynı zamanda, birçok ülke vergi indirimi, bazı kredi faiz oranlarını düşürme ve bazı mobil ödeme işlem ücretlerini muaf tutma gibi ekonomik teşvik önlemleri başlattı. Uganda ihtiyacı olan kişilere ücretsiz yiyecek dağıtıyor ve sakinlerin evlerine gönderiyor. Güney Sudan gibi ülkeler de BM Gıda ve Tarım Örgütü'ne (FAO) gıda yardımı için başvuruda bulundu. Afrika'daki birçok endüstri, çevrimiçi ve dijital ekonomiler geliştirmeye başladı.

COVID-19 salgınının başlamasından bu yana, Çin, Afrika'ya sağlık ekipleri gönderildi. Çin sermayeli işletmeler, çeşitli kanallarla Afrika ülkeleriyle birlikte salgınla mücadele etmeye çalışarak "Çin-Afrika Kader Ortaklığı"nı ortaya koydu.

Şu anda yaklaşık bin Çinli tıbbi ekip üyesi uzun zamandır Afrika'da çalışıyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Afrika ülkelerinin salgın önleme ve kontrol çalışmalarını desteklemek için bu ülkeledeki Çin sağlık ekiplerine rehberlik etmektedir. Bugüne kadar bölgede 250'den fazla sağlık eğitim faaliyeti yürütülmüş, 10 bin den fazla kişi eğitilmiş ve çok dilli duyurular ile önleme ve kontrol kılavuzları yayınlanmıştır. Afrika halkı ve Afrika'da yaşayan Çinliler bundan faydalandılar.

Çin özel olarak uzaktan uzman rehberlik ekibi kurmuş ve video konferanslar düzenleyerek 54 Afrika ülkesi ile teknik değişim gerçekleştirmiştir.

Buna ek olarak, Çin'in 18 Afrika ülkesine gönderdiği salgın önleme malzemeleri 6 Nisan'da Gana'ya ulaştı. Bu gruptaki malzemelerde, solunum cihazları, N95 maskeleri, koruyucu kıyafetler ve eldivenler gibi tıbbi tedavi ekipmanları ve koruyucu ekipmanlar bulunuyor

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.