AKS’A SANAL ZİYARETÇİ AKINI

DİĞER 05.11.2020 - 11:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3344+ kez okundu.
 

AKS’A SANAL ZİYARETÇİ AKINI

Antalya Kültür Sanat’ın 1 Kasım’da pandemi dolayısıyla sanal olarak ziyarete açtığı ‘Nisyân-Kadim Antalya’nın Güncel Portresi çok büyük bir ilgi gördü.
BEKLENTİMİZ KARŞILIĞINI BULDU Sergiye sanatseverin çok yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, “Sergimizi sanal ortamda açarak Antalya’da daha önce yapılmamış bir şeyi denedik. Sanal sergimize sadece kentimizden değil Antalya Kültür Sanat’ın dünyanın pek çok noktasındaki takipçilerinin de ilgi göstereceğinden emindik. İlk 4 günde de sergimizi gezen 10 bin 461 kişi ile ne kadar doğru bir karar vermiş olduğumuzu anladık” dedi. AKS’IN KENT İÇİN ÖNEMLİ BİR MİSYONU VAR Antalya Kültür Sanat’ın 2015 yılından bu yana Antalya için önemli bir misyon üstlendiğini de ifade eden Başkan Davut Çetin, “AKS faaliyete geçtiği günden bu yana şehrin hem kültürel hem de sosyal gelişimine büyük katkı koydu. Antalya’yı Ara Güler, Pablo Picasso, Andy Warhol gibi dünyaca ünlü isimlerin eserleriyle buluşturduk. Kentimizin hafızası Hüseyin Çimrin ve Giray Ercenk gibi önemli isimlerin Antalya kitaplarını yayımladık. Bunların yanında atölye çalışmalarıyla gençlerimiz ve çocuklarımıza sanat sevgisini aşıladık. Yetişkinlere özel sanat eğitimleri düzenledik. Konserler, söyleşiler ve çok sayıda etkinliğe imza attık. Kısacası Antalya’nın kültür ve sanat anlamında çok büyük bir açığını doldurduk” şeklinde konuştu. PANDEMİYE RAĞMEN ETKİNLİKLER DURMADI Antalya Kültür Sanat’ın bu misyonu COVID19 pandemisine rağmen sürdürdüğünü de ifade eden Başkan Davut Çetin, “Nisan ayından bu zamana kadar online felsefe konuşmaları programları, dijital etkinlikler ve söyleşiler düzenledik. Kasım ayında da bu seriyi Antalya’nın ilk sanal sergisini açarak sürdürdük. Etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek” ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda Nisyân-Kadim Antalya’nın Güncel Portresi sergisini gezen tüm sanatseverlere teşekkür eden Başkan Davut Çetin, “Sanal sergimiz 2021 yılı Haziran ayına kadar devam edecek. Ziyaret etmek isteyen sanatseverlerimiz www.antalyakultursanat.org.tr adresinden gezebilirler” dedi.  
Antalya Kültür Sanat’ın 1 Kasım’da pandemi dolayısıyla sanal olarak ziyarete açtığı ‘Nisyân-Kadim Antalya’nın Güncel Portresi çok büyük bir ilgi gördü.

BEKLENTİMİZ KARŞILIĞINI BULDU

Sergiye sanatseverin çok yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, “Sergimizi sanal ortamda açarak Antalya’da daha önce yapılmamış bir şeyi denedik. Sanal sergimize sadece kentimizden değil Antalya Kültür Sanat’ın dünyanın pek çok noktasındaki takipçilerinin de ilgi göstereceğinden emindik. İlk 4 günde de sergimizi gezen 10 bin 461 kişi ile ne kadar doğru bir karar vermiş olduğumuzu anladık” dedi.

AKS’IN KENT İÇİN ÖNEMLİ BİR MİSYONU VAR

Antalya Kültür Sanat’ın 2015 yılından bu yana Antalya için önemli bir misyon üstlendiğini de ifade eden Başkan Davut Çetin, “AKS faaliyete geçtiği günden bu yana şehrin hem kültürel hem de sosyal gelişimine büyük katkı koydu. Antalya’yı Ara Güler, Pablo Picasso, Andy Warhol gibi dünyaca ünlü isimlerin eserleriyle buluşturduk. Kentimizin hafızası Hüseyin Çimrin ve Giray Ercenk gibi önemli isimlerin Antalya kitaplarını yayımladık. Bunların yanında atölye çalışmalarıyla gençlerimiz ve çocuklarımıza sanat sevgisini aşıladık. Yetişkinlere özel sanat eğitimleri düzenledik. Konserler, söyleşiler ve çok sayıda etkinliğe imza attık. Kısacası Antalya’nın kültür ve sanat anlamında çok büyük bir açığını doldurduk” şeklinde konuştu.

PANDEMİYE RAĞMEN ETKİNLİKLER DURMADI

Antalya Kültür Sanat’ın bu misyonu COVID19 pandemisine rağmen sürdürdüğünü de ifade eden Başkan Davut Çetin, “Nisan ayından bu zamana kadar online felsefe konuşmaları programları, dijital etkinlikler ve söyleşiler düzenledik. Kasım ayında da bu seriyi Antalya’nın ilk sanal sergisini açarak sürdürdük. Etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Nisyân-Kadim Antalya’nın Güncel Portresi sergisini gezen tüm sanatseverlere teşekkür eden Başkan Davut Çetin, “Sanal sergimiz 2021 yılı Haziran ayına kadar devam edecek. Ziyaret etmek isteyen sanatseverlerimiz www.antalyakultursanat.org.tr adresinden gezebilirler” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.