ANKARA GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI BİLGİN: BASIN GERÇEĞİNE AYNA TUTTU

GÜNDEM 01.07.2021 - 17:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4162+ kez okundu.
 

ANKARA GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI BİLGİN: BASIN GERÇEĞİNE AYNA TUTTU

Gazeteciler Cemiyeti konfederasyon başkanlığı seçimleri ülke genelindeki cemiyet başkanlarının katılımı ile yapılarak Nuri Kolaylı yeniden başkanlığa getirildi.
Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin verilen teklif ile kongre divan başkanlığına getirildi. Bilgin son yıllarda ülkenin içinde bulunduğu ve bunun etkisi nedeniyle Anadolu basınının güç şartlar da varlığını sürdürmeye çalıştığını belirtti Türkiye'min içinde bulunduğu durum ile, basının içinde bulunduğu çürümüşlüğü, çöküşün nasıl itibarsızlaştığını anlattı. Gazeteciyim, cemiyet başkanıyım demekten utandığını, bunun nedeni de; gazetecilerin milyar dolarla ifade edilmesi, tüm gazetecileri aynı kefeye koyarak ifade edildiğini sözlerine ekledi. Bizler Anadolu Gazeteciliğini bu güne kadar ki belleğimiz ve etik kuralların içinde kalarak yapmanın alın teri ile kazanılan paranın emek olduğunun bilinci ile mesleğimizi sürdürmek için işimizin başındayız Bu gün birkaç mecrasından çıkmış meslektaşımızın ortaya koyduğu tavır nedeniyle milyon dolarların sahibiymiş gibi görmeye başlanması, adı yolsuzluklara karışan gazetecilerle aynı şekilde anılmasından utanç duyuyorum dedi. Bu mesleği ulus devlet ve demokrasiye saygı çerçevesinde yapan Anadolu’da mesleğini yapan binlerce meslektaşıma da buradan selam göndermek istiyorum.   Nazmi Bilgin; Son Cumhurbaşkanı Hükümet sistemi çerçevesinde ülke genelinde alınan ve kamudaki tasarruf tedbirlerine göndermede bulunarak sitemkar sözlerle gündeme taşıdı: Bilgin kamu kurum ve kuruluşlarına getirilen tedbirler arasında yer alan kamu kuruluşlarının gazete ve benzeri yayınlarının alınmaması yönündeki tasarrufuna atıfta bulunarak tasarruf tedbirleri, doğru ve yerinde uygulanması isteniyorsa öncelikle Cumhurbaşkanlığından, siyasetçilere bütçenin kara deliklerini ve hoyratça bunu uygulatan kurumlardan başlanmalı. Anadolu Gazetelerinden değil dedi. Ülkedeki Biz gazeteci olarak; gözümüzü, kulağımızı kapatamayız. Gazeteciyi, namuslu gazeteci, namussuz gazeteci olarak ikiye ayırıyoruz. Dedi. Yapılan açık oylamada Nuri Kolaylı yeniden konfederasyon başkanlığına seçildi  
Gazeteciler Cemiyeti konfederasyon başkanlığı seçimleri ülke genelindeki cemiyet başkanlarının katılımı ile yapılarak Nuri Kolaylı yeniden başkanlığa getirildi.

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin verilen teklif ile kongre divan başkanlığına getirildi. Bilgin son yıllarda ülkenin içinde bulunduğu ve bunun etkisi nedeniyle Anadolu basınının güç şartlar da varlığını sürdürmeye çalıştığını belirtti Türkiye'min içinde bulunduğu durum ile, basının içinde bulunduğu çürümüşlüğü, çöküşün nasıl itibarsızlaştığını anlattı. Gazeteciyim, cemiyet başkanıyım demekten utandığını, bunun nedeni de; gazetecilerin milyar dolarla ifade edilmesi, tüm gazetecileri aynı kefeye koyarak ifade edildiğini sözlerine ekledi. Bizler Anadolu Gazeteciliğini bu güne kadar ki belleğimiz ve etik kuralların içinde kalarak yapmanın alın teri ile kazanılan paranın emek olduğunun bilinci ile mesleğimizi sürdürmek için işimizin başındayız

Bu gün birkaç mecrasından çıkmış meslektaşımızın ortaya koyduğu tavır nedeniyle milyon dolarların sahibiymiş gibi görmeye başlanması, adı yolsuzluklara karışan gazetecilerle aynı şekilde anılmasından utanç duyuyorum dedi. Bu mesleği ulus devlet ve demokrasiye saygı çerçevesinde yapan Anadolu’da mesleğini yapan binlerce meslektaşıma da buradan selam göndermek istiyorum.  

Nazmi Bilgin; Son Cumhurbaşkanı Hükümet sistemi çerçevesinde ülke genelinde alınan ve kamudaki tasarruf tedbirlerine göndermede bulunarak sitemkar sözlerle gündeme taşıdı: Bilgin kamu kurum ve kuruluşlarına getirilen tedbirler arasında yer alan kamu kuruluşlarının gazete ve benzeri yayınlarının alınmaması yönündeki tasarrufuna atıfta bulunarak tasarruf tedbirleri, doğru ve yerinde uygulanması isteniyorsa öncelikle Cumhurbaşkanlığından, siyasetçilere bütçenin kara deliklerini ve hoyratça bunu uygulatan kurumlardan başlanmalı. Anadolu Gazetelerinden değil dedi. Ülkedeki Biz gazeteci olarak; gözümüzü, kulağımızı kapatamayız. Gazeteciyi, namuslu gazeteci, namussuz gazeteci olarak ikiye ayırıyoruz. Dedi. Yapılan açık oylamada Nuri Kolaylı yeniden konfederasyon başkanlığına seçildi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.