ARAZİYİ SULAYACAK PROJEDE YÜZDE 77 FİZİKİ GERÇEKLEŞMEYE ULAŞILDI…

DİĞER 09.02.2018 - 10:17, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3413+ kez okundu.
 

ARAZİYİ SULAYACAK PROJEDE YÜZDE 77 FİZİKİ GERÇEKLEŞMEYE ULAŞILDI…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Burdur Çavdır Küçükalan Barajı ve Sulaması projesinde mutlu sona yaklaşıldı.
Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada; Burdur Çavdır İlçesi sınırları içinde bulunan ve Küçükalan Barajı ile Toplam 2.630 dekar zirai araziyi suyla buluşturacak olan projede yüzde 77 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. Barajda Su Tutulma İşlemi Başarı ile Gerçekleşti Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Burdur’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya devam ediyor. Gövde sıyırma ve dolgu çalışmaları tamamlanan Küçükalan Barajı ile bölgede 2.630 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. 9 Aralık 2017’de su tutulmaya başlanan projede çalışmalar hızla devam ediyor. Aralık 2017’de ihale edilen sulama inşaatının ise ihale süreci halihazırda devam ediyor. Yüzde 77 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan baraj ve sulama projesinin bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Milli Ekonomiye 3 Milyon 540 Bin TL Katkı Çavdır Küçükalan Barajı ve Sulaması Projesinin 22 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edildiğini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bölge için önemli olan bu projeyi tamamlamak üzereyiz. Proje hizmete alındığında çiftçilerimiz dekar başına 1.500 lira gelir artışı sağlarken, milli ekonomiye de 3 milyon 540 bin TL katkı sağlayacağız. Ayrıca 101 kişiye de istihdam kapısı açacağız” dedi.  
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Burdur Çavdır Küçükalan Barajı ve Sulaması projesinde mutlu sona yaklaşıldı.

Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada; Burdur Çavdır İlçesi sınırları içinde bulunan ve Küçükalan Barajı ile Toplam 2.630 dekar zirai araziyi suyla buluşturacak olan projede yüzde 77 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

Barajda Su Tutulma İşlemi Başarı ile Gerçekleşti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Burdur’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya devam ediyor. Gövde sıyırma ve dolgu çalışmaları tamamlanan Küçükalan Barajı ile bölgede 2.630 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. 9 Aralık 2017’de su tutulmaya başlanan projede çalışmalar hızla devam ediyor. Aralık 2017’de ihale edilen sulama inşaatının ise ihale süreci halihazırda devam ediyor.

Yüzde 77 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan baraj ve sulama projesinin bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Milli Ekonomiye 3 Milyon 540 Bin TL Katkı

Çavdır Küçükalan Barajı ve Sulaması Projesinin 22 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edildiğini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bölge için önemli olan bu projeyi tamamlamak üzereyiz. Proje hizmete alındığında çiftçilerimiz dekar başına 1.500 lira gelir artışı sağlarken, milli ekonomiye de 3 milyon 540 bin TL katkı sağlayacağız. Ayrıca 101 kişiye de istihdam kapısı açacağız” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.