ATSO BAŞKAN ÇETİN’DEN “ KORONOVİRÜS” AÇIKLAMASI

TURİZM 13.03.2020 - 16:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3196+ kez okundu.
 

ATSO BAŞKAN ÇETİN’DEN “ KORONOVİRÜS” AÇIKLAMASI

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin,”Antalya, örnek ve kararlı bir mücadeleyle güçlü ve güvenli bir turizm destinasyonu olduğunu dünyaya gösterecektir” dedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkilediğini, ancak paniğe kapılmanın yararının olmadığını kaydederek “Antalya, örnek ve kararlı bir mücadeleyle güçlü ve güvenli bir turizm destinasyonu olduğunu dünyaya gösterecektir” dedi. ATSO Başkanı Çetin açıklamasında şunları kaydetti: “Koronavirüs salgını ülkemizde de günlük sosyal ve ekonomik yaşamı etkilemeye, hatta bazen panik derecesine ulaşan tutumlara yol açmaya başlamıştır. Paniğe kapılmanın anlamı ve yararı yok Vatandaşlarımızın eve kapanması, gıda stokları yapması gibi tutumlara gerek olmadığını özellikle vurgulamak istiyoruz. Yaklaşık 3 aydır dünya gündeminde olan bir sorun karşısında paniğe kapılmanın anlamı ve yararı yoktur. Ekolojik koşullar nedeniyle virüs mutasyonu ve yayılması çağımızın sıradan bir sorunu olmaya adaydır. Birkaç yılda bir her grip virüsünde panik yaşanması bilimsel gerçeklerle bağdaşmamaktadır. ATSO web sayfasından resmi duyurular takip edilebilir Bu çerçevede paniğe yol açan asılsız haberlere ve sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemelidir. Odamız web sayfasında Bakanlıkların konuyla ilgili duyurulara yer verecek, üyelerimizin ve vatandaşlarımızın sağlıklı bilgilere erişimini kolaylaştıracağız. Halkın ve işyerlerinin hijyen kurallarına uyması önemli Türkiye sınır kontrollerini zamanında başlatmış ve virüsün görülmesiyle birlikte önlemleri yoğunlaştırmıştır. Çin ve diğer ülke deneyimleri sayesinde risk grupları ve uyulması gereken kurallar bilinmektedir. Halka açık yerlerde, toplu taşıma araçlarında, kitlesel üretim, ticaret ve hizmet işyerlerinde hijyen kurallarına uyulması, risk gruplarının özellikle korunması en önemli hususlardır. Bazı şirketler günlük hijyen önlemlerini yoğunlaştırarak ve halka açıklayarak örnek olmuşlardır. Küçük işletmeler de bu uygulamaları takip etmelidir. Sağlık Bakanlığımız bugüne kadar aktif ve kararlı bir tutumla birçok ülkeye göre etkin ve başarılı önlemleri almış bulunmaktadır. Bakanlık bundan sonra da salgınla mücadeleyi en iyi biçimde sürdürecektir. Kitlesel testlerin yaygınlaştırılmasıyla bu konuda çok daha hızlı sonuç alınabilecektir. Spekülatif fiyat hareketlerinin takipçisi olacağız Son günlerde bazı ürünlerde fahiş ve spekülatif fiyat hareketlerine karşı Ticaret Bakanlığımız denetimlere başlamıştır. Odamız bu konuda vatandaşlarımızdan ve sektörlerimizden gelecek şikayetlerin takipçisi olacaktır. İşletmelerimiz bu dönemde müşterilerine güven vermeye daha fazla önem vermeli, piyasada fırsatçılığa ve tedirginliğe karşı birlikte hareket etmelidir.  
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin,”Antalya, örnek ve kararlı bir mücadeleyle güçlü ve güvenli bir turizm destinasyonu olduğunu dünyaya gösterecektir” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkilediğini, ancak paniğe kapılmanın yararının olmadığını kaydederek “Antalya, örnek ve kararlı bir mücadeleyle güçlü ve güvenli bir turizm destinasyonu olduğunu dünyaya gösterecektir” dedi.

ATSO Başkanı Çetin açıklamasında şunları kaydetti:

“Koronavirüs salgını ülkemizde de günlük sosyal ve ekonomik yaşamı etkilemeye, hatta bazen panik derecesine ulaşan tutumlara yol açmaya başlamıştır.

Paniğe kapılmanın anlamı ve yararı yok

Vatandaşlarımızın eve kapanması, gıda stokları yapması gibi tutumlara gerek olmadığını özellikle vurgulamak istiyoruz. Yaklaşık 3 aydır dünya gündeminde olan bir sorun karşısında paniğe kapılmanın anlamı ve yararı yoktur. Ekolojik koşullar nedeniyle virüs mutasyonu ve yayılması çağımızın sıradan bir sorunu olmaya adaydır. Birkaç yılda bir her grip virüsünde panik yaşanması bilimsel gerçeklerle bağdaşmamaktadır.

ATSO web sayfasından resmi duyurular takip edilebilir

Bu çerçevede paniğe yol açan asılsız haberlere ve sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemelidir. Odamız web sayfasında Bakanlıkların konuyla ilgili duyurulara yer verecek, üyelerimizin ve vatandaşlarımızın sağlıklı bilgilere erişimini kolaylaştıracağız.

Halkın ve işyerlerinin hijyen kurallarına uyması önemli

Türkiye sınır kontrollerini zamanında başlatmış ve virüsün görülmesiyle birlikte önlemleri yoğunlaştırmıştır. Çin ve diğer ülke deneyimleri sayesinde risk grupları ve uyulması gereken kurallar bilinmektedir. Halka açık yerlerde, toplu taşıma araçlarında, kitlesel üretim, ticaret ve hizmet işyerlerinde hijyen kurallarına uyulması, risk gruplarının özellikle korunması en önemli hususlardır. Bazı şirketler günlük hijyen önlemlerini yoğunlaştırarak ve halka açıklayarak örnek olmuşlardır. Küçük işletmeler de bu uygulamaları takip etmelidir.

Sağlık Bakanlığımız bugüne kadar aktif ve kararlı bir tutumla birçok ülkeye göre etkin ve başarılı önlemleri almış bulunmaktadır. Bakanlık bundan sonra da salgınla mücadeleyi en iyi biçimde sürdürecektir. Kitlesel testlerin yaygınlaştırılmasıyla bu konuda çok daha hızlı sonuç alınabilecektir.

Spekülatif fiyat hareketlerinin takipçisi olacağız

Son günlerde bazı ürünlerde fahiş ve spekülatif fiyat hareketlerine karşı Ticaret Bakanlığımız denetimlere başlamıştır. Odamız bu konuda vatandaşlarımızdan ve sektörlerimizden gelecek şikayetlerin takipçisi olacaktır. İşletmelerimiz bu dönemde müşterilerine güven vermeye daha fazla önem vermeli, piyasada fırsatçılığa ve tedirginliğe karşı birlikte hareket etmelidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.