AYDINLIĞIN SİMGESİ, TOPLUMUN YOL GÖSTERİCİSİ ÖĞRETMENLERDİR.

EĞİTİM 23.11.2020 - 12:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3192+ kez okundu.
 

AYDINLIĞIN SİMGESİ, TOPLUMUN YOL GÖSTERİCİSİ ÖĞRETMENLERDİR.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Bizim kültürümüzde öğretmenlerimiz, anne ve babalarımız kadar değerli ve onlar kadar azizdir. Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir kültüre sahibiz. Bu medeniyetin eğitim sistemini köklerinde var olan öğretici kültür oluşturmaktadır. Bu nedenledir ki, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek bu konuda öğretmenlere olan inancını ve güvenini ifade etmiştir. Değerli öğretmenlerimizin kendilerine duyulan güveni en güzel şekilde yerine getireceklerine olan inancım tamdır. Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır. Bir ülkenin eğitime ilişkin sorunlarını çözmesi, kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda kalkınması ve üretimiyle çağa yön verebilmesi anlamına gelecektir. Öğretmenler, sağladıkları katkı ile ülkenin ve milletin geleceği hakkında söz sahibidir. Burdur Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz destekler her zaman devam edecek, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız. Bu anlamlı gün vesilesiyle, bu mesleğin kutsallığını, eğitimin, aydınlanmanın önemini her fırsatta ifade eden Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor; toplumumuzun gelişimi ve geleceği adına özveriyle çalışan, emek veren tüm fedakar öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bizim kültürümüzde öğretmenlerimiz, anne ve babalarımız kadar değerli ve onlar kadar azizdir. Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir kültüre sahibiz. Bu medeniyetin eğitim sistemini köklerinde var olan öğretici kültür oluşturmaktadır.

Bu nedenledir ki, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek bu konuda öğretmenlere olan inancını ve güvenini ifade etmiştir. Değerli öğretmenlerimizin kendilerine duyulan güveni en güzel şekilde yerine getireceklerine olan inancım tamdır.

Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır. Bir ülkenin eğitime ilişkin sorunlarını çözmesi, kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda kalkınması ve üretimiyle çağa yön verebilmesi anlamına gelecektir.

Öğretmenler, sağladıkları katkı ile ülkenin ve milletin geleceği hakkında söz sahibidir. Burdur Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz destekler her zaman devam edecek, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, bu mesleğin kutsallığını, eğitimin, aydınlanmanın önemini her fırsatta ifade eden Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor; toplumumuzun gelişimi ve geleceği adına özveriyle çalışan, emek veren tüm fedakar öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.