BAKAN PAKDEMİRLİ, YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI İNCELEMEK İÇİN YANGIN BÖLGESİNE GELDİ

GÜNDEM 12.08.2021 - 10:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3828+ kez okundu.
 

BAKAN PAKDEMİRLİ, YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI İNCELEMEK İÇİN YANGIN BÖLGESİNE GELDİ

Bucak İlçesi Çobanpınar Köyü Sarıdere Mevkisinde ormanlık alanda başlayan yangını söndürme çalışmaları ekipler tarafından yoğun bir şekilde devam ediyor.
Burdur Valisi Ali Arslantaş, havadan ve karadan yürütülen söndürme çalışmalarını bizzat sahada takip ediyor. Dün gün boyunca 6 uçak, 11 helikopter, 76 Arasöz, 18 hizmet aracı, 10 müdahale aracı, 15 yer ekibi, çok sayıda iş makinesi, belediyelerden görevlendirilen 22 itfaiye aracı, Afad'tan 3 ekiple birlikte toplam 274 personelin yanı sıra bölgeye gelen çok sayıda vatandaşın destekleriyle havadan ve karadan yürütülen söndürme çalışmaları, havanın kararmasıyla birlikte gece görüşlü helikopterlerin destekleri aralıksız devam ediyor. Devam eden söndürme çalışmalarını yerinde incelemek üzere Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, yangın bölgesine geldi. Bakan Pakdemirli, bölgede oluşturulan kriz merkezinde Burdur Valisi Ali Arslantaş ve orman teşkilatı yetkililerinden devam eden söndürme çalışmalarının son durumu ve tedbir amaçlı tahliye edilen köy ve mahallelerle ilgili bilgi aldı  
Bucak İlçesi Çobanpınar Köyü Sarıdere Mevkisinde ormanlık alanda başlayan yangını söndürme çalışmaları ekipler tarafından yoğun bir şekilde devam ediyor.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, havadan ve karadan yürütülen söndürme çalışmalarını bizzat sahada takip ediyor.

Dün gün boyunca 6 uçak, 11 helikopter, 76 Arasöz, 18 hizmet aracı, 10 müdahale aracı, 15 yer ekibi, çok sayıda iş makinesi, belediyelerden görevlendirilen 22 itfaiye aracı, Afad'tan 3 ekiple birlikte toplam 274 personelin yanı sıra bölgeye gelen çok sayıda vatandaşın destekleriyle havadan ve karadan yürütülen söndürme çalışmaları, havanın kararmasıyla birlikte gece görüşlü helikopterlerin destekleri aralıksız devam ediyor.

Devam eden söndürme çalışmalarını yerinde incelemek üzere Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, yangın bölgesine geldi.

Bakan Pakdemirli, bölgede oluşturulan kriz merkezinde Burdur Valisi Ali Arslantaş ve orman teşkilatı yetkililerinden devam eden söndürme çalışmalarının son durumu ve tedbir amaçlı tahliye edilen köy ve mahallelerle ilgili bilgi aldı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.