BAŞARILI SPORCU TEKERLEKLİ SANDELYESİNE KAVUŞTU

SPOR 21.03.2018 - 09:45, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4601+ kez okundu.
 

BAŞARILI SPORCU TEKERLEKLİ SANDELYESİNE KAVUŞTU

Engel tanımayan Badminton Sporcusu Özge Şanlı, Vali Şerif Yılmaz’ın talimatıyla alınan tekerli sandalyesine kavuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bedeli birlikte karşılanarak alınan tekerlekli sandalye Özge Şanlı’ya teslim edildi.   Mutluluğunu ifade ederken, destekleri dolayısıyla başta Vali Yılmaz olmak üzere kurum müdürlerine, antrenörüne ve ilgili tüm personele teşekkür eden Şanlı, daha rahat hareket edebileceği tekerlekli sandalyesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.   Vali Yılmaz’da hayata küsmeden, badminton sporuyla uğraşarak dezavantajlı gruplara örnek teşkil eden Özge Şanlı’yı hayata pozitif bakarak sosyal hayat içerisinde yer aldığı için tebrik etti. Engellerin hiçbir önemi olmadığını ifade eden Vali Yılmaz, önemli olan beyindeki engelleri kaldırmaktır dedi.   Şuan teknolojinin, imkanların eskisi gibi olmadığını belirten Vali Yılmaz, hamdolsun Devletimizin de imkanları var, bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Dezavantajlı gruplar diye tabir ettiğimiz sadece engelli vatandaşlarımız için değil, yaşlılar için, yine çocuklar için, kadınlar için, dünya kadar pozitif ayrımcılık yapılarak hizmet üretilmeye çalışılıyor, uzun yıllar unutulan sosyal devlet olmanın gerekleri bir bir yerine getirilerek hamdolsun vatandaşlarımızın elinden tutuluyor.   Bugün de bizler buna vesile oluyoruz ama esas olan devletin bu imkana kavuşması. Bunu sağlayacak hem iradeye, hem ekonomik güce kavuşmasıdır. Bugün hiçbir vatandaşımızın engelli olarak söylüyorum, engelinden dolayı bir takım yaşantılarında kısıtlılık veya azlık olacağını düşünmemesi lazım. Devlet olarak bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız, bu imkanları da kullandırıyoruz. Özge’nin dediği gibi de önemli olan dışarıya çıkıp herkesin bir arada yaşamasıdır. Bu kaynaşmayı temin etmemiz lazım. Zaten temin ettikten sonra hiç kimsenin elinden tutmasına gerek yok. Çok şükür kendisi yürüyüp gidiyor, bunu sağlamaya çalışıyoruz.     Yasal zemin itibariyle de özellikle erişilebilirlikle ilgili bir takım düzenlemeler yapıldı. Belki eksiklikler hala olabilir ama çok şükür onda da belli bir mesafe aldık. Şimdi bunları zaman içerisinde tamamladıktan sonra bizim eskiden insanların engelli çocuğum var diye utandığı dönemleri geride bıraktık. Evden çıkarmazlardı. Hamdolsun bunları  şuanda aştık. Bu zihniyet de bu değişimi sağladı. Belki kamuoyunda görüşüldü, konuşuldu. Zamanında bu erişilebilirlik kimsenin aklına gelen bir şey değildi. Kamu binalarında girişlerde özeller de dahil olmak üzere bir takım düzenlemeleri herkes yapmaya başladı. Kimsenin yardımına gerek kalmadan evinden çıkıp, işini görüp akşam evine dönme imkanı şuanda var. Olması gereken zaten bu. Başkasının desteğine gerek kalmadan günlük yaşantısını idame ettirebilmesi lazım. Özge kızımız bu sandalyeyi güle güle kazasız belasız kullansın dedi.  
Engel tanımayan Badminton Sporcusu Özge Şanlı, Vali Şerif Yılmaz’ın talimatıyla alınan tekerli sandalyesine kavuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bedeli birlikte karşılanarak alınan tekerlekli sandalye Özge Şanlı’ya teslim edildi.

 

Mutluluğunu ifade ederken, destekleri dolayısıyla başta Vali Yılmaz olmak üzere kurum müdürlerine, antrenörüne ve ilgili tüm personele teşekkür eden Şanlı, daha rahat hareket edebileceği tekerlekli sandalyesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

 

Vali Yılmaz’da hayata küsmeden, badminton sporuyla uğraşarak dezavantajlı gruplara örnek teşkil eden Özge Şanlı’yı hayata pozitif bakarak sosyal hayat içerisinde yer aldığı için tebrik etti. Engellerin hiçbir önemi olmadığını ifade eden Vali Yılmaz, önemli olan beyindeki engelleri kaldırmaktır dedi.

 

Şuan teknolojinin, imkanların eskisi gibi olmadığını belirten Vali Yılmaz, hamdolsun Devletimizin de imkanları var, bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Dezavantajlı gruplar diye tabir ettiğimiz sadece engelli vatandaşlarımız için değil, yaşlılar için, yine çocuklar için, kadınlar için, dünya kadar pozitif ayrımcılık yapılarak hizmet üretilmeye çalışılıyor, uzun yıllar unutulan sosyal devlet olmanın gerekleri bir bir yerine getirilerek hamdolsun vatandaşlarımızın elinden tutuluyor.

 

Bugün de bizler buna vesile oluyoruz ama esas olan devletin bu imkana kavuşması. Bunu sağlayacak hem iradeye, hem ekonomik güce kavuşmasıdır. Bugün hiçbir vatandaşımızın engelli olarak söylüyorum, engelinden dolayı bir takım yaşantılarında kısıtlılık veya azlık olacağını düşünmemesi lazım. Devlet olarak bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız, bu imkanları da kullandırıyoruz. Özge’nin dediği gibi de önemli olan dışarıya çıkıp herkesin bir arada yaşamasıdır. Bu kaynaşmayı temin etmemiz lazım. Zaten temin ettikten sonra hiç kimsenin elinden tutmasına gerek yok. Çok şükür kendisi yürüyüp gidiyor, bunu sağlamaya çalışıyoruz.  

 

Yasal zemin itibariyle de özellikle erişilebilirlikle ilgili bir takım düzenlemeler yapıldı. Belki eksiklikler hala olabilir ama çok şükür onda da belli bir mesafe aldık. Şimdi bunları zaman içerisinde tamamladıktan sonra bizim eskiden insanların engelli çocuğum var diye utandığı dönemleri geride bıraktık. Evden çıkarmazlardı. Hamdolsun bunları  şuanda aştık. Bu zihniyet de bu değişimi sağladı. Belki kamuoyunda görüşüldü, konuşuldu. Zamanında bu erişilebilirlik kimsenin aklına gelen bir şey değildi. Kamu binalarında girişlerde özeller de dahil olmak üzere bir takım düzenlemeleri herkes yapmaya başladı. Kimsenin yardımına gerek kalmadan evinden çıkıp, işini görüp akşam evine dönme imkanı şuanda var. Olması gereken zaten bu. Başkasının desteğine gerek kalmadan günlük yaşantısını idame ettirebilmesi lazım. Özge kızımız bu sandalyeyi güle güle kazasız belasız kullansın dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.