BAŞKAN AKBULUT: “HELİKOPTER VE UÇAK SAYISI ARTTIRILMALI”

GÜNDEM 12.08.2021 - 13:47, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4064+ kez okundu.
 

BAŞKAN AKBULUT: “HELİKOPTER VE UÇAK SAYISI ARTTIRILMALI”

Akdeniz bölgesi orman alanları yangın açısından riskli bir bölgede bulunmaktadır. Gelecek yıllarda gerek hava araçları gerek yangın ekipleri tahkimatı iyi yapılmalıdır.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Bucak ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde ormanlık alanda çıkan yangın bölgesinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Bölgede çalışan uçak sayısını ve helikopter sayısını mutlaka artırmamız gerekiyor. Aksi takdirde yangını kontrol altına almak güçleşir” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Burdur belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz ile beraber Bucak ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde ormanlık alanda çıkan yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Bölgede söndürme çalışmalarını yapan helikopter ve uçağın yetersiz kaldığını ifade eden CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, “Bu bölgeye uçak sayısını ve helikopter sayısını mutlaka artırmamız gerekiyor” dedi. Öğle saatlerinde çıkan orman yangının kısa sürede büyüdüğünü ifade eden CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, “Bölgede arazözler ile yangını söndürmek şu anda mümkün görünmüyor. Havadan söndürme çalışmaları devam ediyor. Ancak uçak ya da helikopter suyu bıraktıktan sonra tekrar doluma gidene kadar rüzgarın etkisiyle alevler yeniden büyüyor. Bu bölgeye uçak sayısını ve helikopter sayısını mutlaka artırmamız gerekiyor. Aksi takdirde yangının daha da büyümesinden endişe ediyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Akbulut, “Alanın yoğun ve sık kızılçam ormanının dik ve sarp olası nedeni ile itfaiyenin bu alana girmesi çok mümkün gözükmüyor. Bu nedenle hava desteğinin şuandaki mevcut olanın ilaveten artırılması gerektiği kesin. Çünkü bir yer sönüyor bir yerde yangın başlıyor. Takip ediyoruz inşallah rüzgar azalırsa ve hava desteği artarsa yangına müdahale edilir. Aksi takdirde bir alandan başka bir alana geçerek devam ediyor buda bizim için çok büyük bir sıkıntı” dedi.
Akdeniz bölgesi orman alanları yangın açısından riskli bir bölgede bulunmaktadır. Gelecek yıllarda gerek hava araçları gerek yangın ekipleri tahkimatı iyi yapılmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Bucak ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde ormanlık alanda çıkan yangın bölgesinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Bölgede çalışan uçak sayısını ve helikopter sayısını mutlaka artırmamız gerekiyor. Aksi takdirde yangını kontrol altına almak güçleşir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Burdur belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz ile beraber Bucak ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde ormanlık alanda çıkan yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu.
Bölgede söndürme çalışmalarını yapan helikopter ve uçağın yetersiz kaldığını ifade eden CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, “Bu bölgeye uçak sayısını ve helikopter sayısını mutlaka artırmamız gerekiyor” dedi.
Öğle saatlerinde çıkan orman yangının kısa sürede büyüdüğünü ifade eden CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, “Bölgede arazözler ile yangını söndürmek şu anda mümkün görünmüyor. Havadan söndürme çalışmaları devam ediyor. Ancak uçak ya da helikopter suyu bıraktıktan sonra tekrar doluma gidene kadar rüzgarın etkisiyle alevler yeniden büyüyor. Bu bölgeye uçak sayısını ve helikopter sayısını mutlaka artırmamız gerekiyor. Aksi takdirde yangının daha da büyümesinden endişe ediyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Akbulut, “Alanın yoğun ve sık kızılçam ormanının dik ve sarp olası nedeni ile itfaiyenin bu alana girmesi çok mümkün gözükmüyor. Bu nedenle hava desteğinin şuandaki mevcut olanın ilaveten artırılması gerektiği kesin. Çünkü bir yer sönüyor bir yerde yangın başlıyor. Takip ediyoruz inşallah rüzgar azalırsa ve hava desteği artarsa yangına müdahale edilir. Aksi takdirde bir alandan başka bir alana geçerek devam ediyor buda bizim için çok büyük bir sıkıntı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.