BAŞKAN ERCENGİZ 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

10.01.2021 - 11:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2926+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Ercengiz’in mesajı şu şekilde: “Demokrasi için yaşamsal öneme sahip olan basın, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi yönünden vazgeçilmez bir işleve sahiptir. Büyük Önder Atatürk’ün, “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür” sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır. Toplumun her kesiminin sesinin duyurulması, toplumsal sorunların gündeme getirilmesi, kamuoyu oluşturulması, toplumu ilgilendiren konularda vatandaşlarımızın haberdar edilmesi gibi önemli sorumlulukları üstlenmekte ve zor şartlar altında bu sorumluluklarınızın bilincinde fedakarca çalışmaktasınız. Emekçi basın mensubu arkadaşlarımızı, toplumumuz için bu kadar önemli bir görevi yerine getirdikleri için kutluyorum. Basının toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesi; basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılmasına, doğru, ilkeli habercilik anlayışının benimsenmesine, her koşulda meslek etiğinin gözetilmesine, ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesine ve özgür çalışma ortamı sağlanmasına bağlıdır. Yağmur çamur demeden her türlü şartta mesleğini icra etmeye çalışarak, halka doğru ve tarafsız haber vermeyi, kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmeyi kendine amaç edinmiş emekçi basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Burdur’umuzun gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi, daha yüksek yaşam standartlarına kavuşabilmesi için yaptığımız çalışmaları halkımıza duyuran; vatandaşlarımızın sorunlarını da bize ileterek şehrimizin her kesimine kulak verebilmemizi sağlayan basın mensubu dostlarımıza ayrıca teşekkür ediyor, tüm basın mensubu arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Saygılarımla.”  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Ercengiz’in mesajı şu şekilde: “Demokrasi için yaşamsal öneme sahip olan basın, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi yönünden vazgeçilmez bir işleve sahiptir.

Büyük Önder Atatürk’ün, “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür” sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır.

Toplumun her kesiminin sesinin duyurulması, toplumsal sorunların gündeme getirilmesi, kamuoyu oluşturulması, toplumu ilgilendiren konularda vatandaşlarımızın haberdar edilmesi gibi önemli sorumlulukları üstlenmekte ve zor şartlar altında bu sorumluluklarınızın bilincinde fedakarca çalışmaktasınız. Emekçi basın mensubu arkadaşlarımızı, toplumumuz için bu kadar önemli bir görevi yerine getirdikleri için kutluyorum.

Basının toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesi; basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılmasına, doğru, ilkeli habercilik anlayışının benimsenmesine, her koşulda meslek etiğinin gözetilmesine, ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesine ve özgür çalışma ortamı sağlanmasına bağlıdır. Yağmur çamur demeden her türlü şartta mesleğini icra etmeye çalışarak, halka doğru ve tarafsız haber vermeyi, kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmeyi kendine amaç edinmiş emekçi basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Burdur’umuzun gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi, daha yüksek yaşam standartlarına kavuşabilmesi için yaptığımız çalışmaları halkımıza duyuran; vatandaşlarımızın sorunlarını da bize ileterek şehrimizin her kesimine kulak verebilmemizi sağlayan basın mensubu dostlarımıza ayrıca teşekkür ediyor, tüm basın mensubu arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Saygılarımla.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.