BAŞKAN ERCENGİZ “ KİTAP KURTLARINI FUARA DAVET ETTİ”

GÜNDEM 09.03.2022 - 17:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3645+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ “ KİTAP KURTLARINI FUARA DAVET ETTİ”

Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi salonunda 10’uncu kitap fuarını açtı. Burdur Belediye Başkanı Ercengiz “Kitap Kurtlarını “ fuara davet etti.
    Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda açılan, kitap fuarının açılışında konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İslam dininin ilk ayetinin oku olduğuna vurgu yaparak başladığı konuşmasında; bu yıl açılan kitap fuarımız da kalemi güçlü olan yazarları ve bunun yanında yazdıklarını paylaşıp bizlere bir şeyler öğretmeye çalışan yazar ve şairleri sizlerin ayağına getirmeye çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk vatanımızın düşmandan temizlenmesi sırasında cepheden cepheye koşarken mutlaka elinde bir kitabın olduğunu biliyoruz. 1928 yılından hayata veda ettiği 1938 kadar kısa ömründe birçok kitap okuyarak bizlere önemli bir miras bırakmıştır. Bizleri bu gün batılı ve çağdaş normlardaki devletlerden ayıran özellik kitap okumak Türk insanı için ihtiyaç listesinin 235 sırasında en fazla kitap okuyan ülkelerin başında 21 oranla İngiltere arkasından Fransa geliyor 14 Japonya ve sırasıyla Amerika gelmektedir. Türkiye ise 0.01 ile ne yazık ki ülkeler arasında son sıralarda 86’ıncı sırada yer almaktayız. Türkiye de her yıl ortalama 45/50 bin başlıkta yeni kitap yayınlanıyor. Elektronik ortamda 4-5 bin kitap okuma listesine ekleniyor. Basılan kitapların yarıdan fazlası ders kitabı niteliğinde yani 58’lik bölümü eğitim amaçlı basılan kitaplar oluşturmaktadır. 15 bin dolayında basılan kitap edebiyat 1500 dolayında kültür 3 bin civarında ise dini kitap yayınlanıyor. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesinde Türk insanının çağdaşlaşmasında insanımızın kitap okuması gerek çağımızın hastalığı olan bilgisayar ve İnternet bağımlılığı menşeine bakmadan birçok bilgiyi doğru kabul ederek çok kolay bir bilgiyi hafızamız da tutamıyoruz. Geçmişin bilgelerinden belgeler okursak geleceğe ışık tutacağımıza inanıyorum. Bizler bugün yüz kişiden 4 kişinin okuduğu bir ülkede yaşıyoruz. Dünya da kitap harcamasının 1.4 dolar da seyrettiği bir dönem de Türk milleti olarak sadece çeyrek doları ayırabiliyoruz. Çocuklara ise kitap hediye edilmesi tüm dünya sıralaması içerisinde Türkiye 180 ülke içinde 140’ıncı sırada yer almaktadır. Geçmişte öğretmenlerimiz özel günlerde öğrenciler arasındaki hediyeleşme sırasında mutlaka kitap ağırlıklı olmasını tavsiye ederlerdi. Okullarımız da özel günlerde ise çocuklarımıza bu alışkanlığın yeniden kazandırılması için çaba gösterilmesi gerekmektedir. Çünkü kapağını açacağı bir kitap da öğreneceği bir cümle çocuğumuzun bilgi dağarcığına faydası olacaktır. Bizler kitabı uykumuz gelsin diye okuyoruz ama çağdaş ülkeler ise bunu uyanık kalmak için okumaktadır.
Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi salonunda 10’uncu kitap fuarını açtı. Burdur Belediye Başkanı Ercengiz “Kitap Kurtlarını “ fuara davet etti.

    Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda açılan, kitap fuarının açılışında konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İslam dininin ilk ayetinin oku olduğuna vurgu yaparak başladığı konuşmasında; bu yıl açılan kitap fuarımız da kalemi güçlü olan yazarları ve bunun yanında yazdıklarını paylaşıp bizlere bir şeyler öğretmeye çalışan yazar ve şairleri sizlerin ayağına getirmeye çalışıyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk vatanımızın düşmandan temizlenmesi sırasında cepheden cepheye koşarken mutlaka elinde bir kitabın olduğunu biliyoruz. 1928 yılından hayata veda ettiği 1938 kadar kısa ömründe birçok kitap okuyarak bizlere önemli bir miras bırakmıştır. Bizleri bu gün batılı ve çağdaş normlardaki devletlerden ayıran özellik kitap okumak Türk insanı için ihtiyaç listesinin 235 sırasında en fazla kitap okuyan ülkelerin başında 21 oranla İngiltere arkasından Fransa geliyor 14 Japonya ve sırasıyla Amerika gelmektedir. Türkiye ise 0.01 ile ne yazık ki ülkeler arasında son sıralarda 86’ıncı sırada yer almaktayız.

Türkiye de her yıl ortalama 45/50 bin başlıkta yeni kitap yayınlanıyor. Elektronik ortamda 4-5 bin kitap okuma listesine ekleniyor. Basılan kitapların yarıdan fazlası ders kitabı niteliğinde yani 58’lik bölümü eğitim amaçlı basılan kitaplar oluşturmaktadır. 15 bin dolayında basılan kitap edebiyat 1500 dolayında kültür 3 bin civarında ise dini kitap yayınlanıyor. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesinde Türk insanının çağdaşlaşmasında insanımızın kitap okuması gerek çağımızın hastalığı olan bilgisayar ve İnternet bağımlılığı menşeine bakmadan birçok bilgiyi doğru kabul ederek çok kolay bir bilgiyi hafızamız da tutamıyoruz.

Geçmişin bilgelerinden belgeler okursak geleceğe ışık tutacağımıza inanıyorum. Bizler bugün yüz kişiden 4 kişinin okuduğu bir ülkede yaşıyoruz. Dünya da kitap harcamasının 1.4 dolar da seyrettiği bir dönem de Türk milleti olarak sadece çeyrek doları ayırabiliyoruz. Çocuklara ise kitap hediye edilmesi tüm dünya sıralaması içerisinde Türkiye 180 ülke içinde 140’ıncı sırada yer almaktadır. Geçmişte öğretmenlerimiz özel günlerde öğrenciler arasındaki hediyeleşme sırasında mutlaka kitap ağırlıklı olmasını tavsiye ederlerdi. Okullarımız da özel günlerde ise çocuklarımıza bu alışkanlığın yeniden kazandırılması için çaba gösterilmesi gerekmektedir. Çünkü kapağını açacağı bir kitap da öğreneceği bir cümle çocuğumuzun bilgi dağarcığına faydası olacaktır. Bizler kitabı uykumuz gelsin diye okuyoruz ama çağdaş ülkeler ise bunu uyanık kalmak için okumaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.