BAŞKAN GÜNDÜZALP: KURBANLIKLARIMIZI GÖREREK ALALIM!

EKONOMİ 08.07.2021 - 15:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3481+ kez okundu.
 

BAŞKAN GÜNDÜZALP: KURBANLIKLARIMIZI GÖREREK ALALIM!

BTB, Başkanı Gündüzalp; kurbanlık hayvanların yerel üreticilerinden alınması gerektiğini, böylelikle aynı anda hem üreticiye hem il ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, katıldığı bir televizyon programında, yaklaşan kurban bayramı öncesi vatandaşlara çağrıda bulunarak, kurbanlık hayvanların yerel üreticilerinden alınması gerektiğini, böylelikle hem üreticiye hem de il ekonomisine katkıda bulunulacağını söyledi. 12 KG’LIK KOÇ OLMAZ Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, geçen yıl yaptığı çağrıyı bu yılda yineleyerek, kurbanlık hayvanların yerli üreticiden, hayvan pazarlarından alınması yönünde tavsiyede bulundu. Önümüzde kurban bayramı var. Kurban kesme görevini yerine getirecek olan halkımızdan benim bir ricam var. Biz kurbanımızı, o işi yapan üreticimizden alalım. Bir takım zahmeti elbette var ama kolay olsun diye hazır alma yoluna gitmeyelim. 12-17 kilogramlık koç diye ilanlar veriliyor. Ben veteriner hekim, olarak uyarıyorum. bölgemizdeki hayvancılık yapan küçükbaş üreticilerimiz çok iyi bilir 12 kilogramlık koç olmaz bu kilolar arasında ancak kuzu olur. Bu ağırlıktaki hayvan en fazla 5 aylıktır” dedi. KURBANLIK HAYVANIZIMI GÖREREK ALALIM Hangi hayvanlardan kurban olur, kurban neden kesilir gibi konular hakkında bilinçlenmek gerektiğine dikkat çeken Gündüzalp, “Bu konuda kimse kimseyi kandırmasın. Kurban bayramında amacımız kilo ile et almak mı, yoksa dini görevimizi yerine getirmek mi? Asıl amacımız dini vecibemizi yerine getirmek olduğuna göre bunu yaparken eski geleneklerimize bağlı olarak, kurbanlığımızı hayvan pazarlarından, yerel üreticimizden görerek alalım. Bu vesile ile üreticimizin, ilimizin ekonomisine katkı koyalım” ifadelerini kullandı. KOOPERATİFLERİMİZ ÜRETİMDEKİ EN BÜYÜK GÜÇ Gündüzalp, açıklamasında Türk çiftçisinin üretkenliğine de dikkat çekerek, “Köyüme geri dönüyorum gibi devletimiz tarafından desteklenen projeler var. Biz üreticimizi köylerimizde tutmak istiyorsak, kooperatiflerimizi düzgün şekilde yönetmeliyiz. İlimizde ve ülkemizde bunun çok güzel örnekleri var. Son dönemlerde kadın kooperatiflerimizin sayısında artışlar var. Onlarda aktif olarak üretime katılıyorlar, satışlarıyla da hem kendi ekonomilerine hem de köy ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bunların hepsi bir olmaktan geçiyor” şeklinde konuştu.
BTB, Başkanı Gündüzalp; kurbanlık hayvanların yerel üreticilerinden alınması gerektiğini, böylelikle aynı anda hem üreticiye hem il ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, katıldığı bir televizyon programında, yaklaşan kurban bayramı öncesi vatandaşlara çağrıda bulunarak, kurbanlık hayvanların yerel üreticilerinden alınması gerektiğini, böylelikle hem üreticiye hem de il ekonomisine katkıda bulunulacağını söyledi.

12 KG’LIK KOÇ OLMAZ

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, geçen yıl yaptığı çağrıyı bu yılda yineleyerek, kurbanlık hayvanların yerli üreticiden, hayvan pazarlarından alınması yönünde tavsiyede bulundu. Önümüzde kurban bayramı var. Kurban kesme görevini yerine getirecek olan halkımızdan benim bir ricam var. Biz kurbanımızı, o işi yapan üreticimizden alalım. Bir takım zahmeti elbette var ama kolay olsun diye hazır alma yoluna gitmeyelim. 12-17 kilogramlık koç diye ilanlar veriliyor. Ben veteriner hekim, olarak uyarıyorum. bölgemizdeki hayvancılık yapan küçükbaş üreticilerimiz çok iyi bilir 12 kilogramlık koç olmaz bu kilolar arasında ancak kuzu olur. Bu ağırlıktaki hayvan en fazla 5 aylıktır” dedi.

KURBANLIK HAYVANIZIMI GÖREREK ALALIM

Hangi hayvanlardan kurban olur, kurban neden kesilir gibi konular hakkında bilinçlenmek gerektiğine dikkat çeken Gündüzalp, “Bu konuda kimse kimseyi kandırmasın. Kurban bayramında amacımız kilo ile et almak mı, yoksa dini görevimizi yerine getirmek mi? Asıl amacımız dini vecibemizi yerine getirmek olduğuna göre bunu yaparken eski geleneklerimize bağlı olarak, kurbanlığımızı hayvan pazarlarından, yerel üreticimizden görerek alalım. Bu vesile ile üreticimizin, ilimizin ekonomisine katkı koyalım” ifadelerini kullandı.

KOOPERATİFLERİMİZ ÜRETİMDEKİ EN BÜYÜK GÜÇ

Gündüzalp, açıklamasında Türk çiftçisinin üretkenliğine de dikkat çekerek, “Köyüme geri dönüyorum gibi devletimiz tarafından desteklenen projeler var. Biz üreticimizi köylerimizde tutmak istiyorsak, kooperatiflerimizi düzgün şekilde yönetmeliyiz. İlimizde ve ülkemizde bunun çok güzel örnekleri var. Son dönemlerde kadın kooperatiflerimizin sayısında artışlar var. Onlarda aktif olarak üretime katılıyorlar, satışlarıyla da hem kendi ekonomilerine hem de köy ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bunların hepsi bir olmaktan geçiyor” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.