BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI YAPILDI.

GÜNDEM 06.04.2022 - 12:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3096+ kez okundu.
 

BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI YAPILDI.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, meclis açış konuşmasında, meclis üyelerine kısa bilgiler aktararak meclis üyelerini bilgilendirdi.
  Konuşmasına gündemdeki konular ile başlayan başkanz Ali Orkun Ercengiz, ülkemizdeki bir çok yerleşim yerlerinin ana gündem sorunu olan sokak hayvanlarının gün geçtikçe arttığının ve belediye olarak buna merkez de mücadele etme yerine kent merkezine getirilen sokakta başıboş hayvanların çoğalma alanlarında gerekli önlemlerin alınacağı bir projeyi planlayarak mücadele edeceklerini dile getirdi. Dünya sokak hayvanları gününde üniversite öğrencileri ile birlikte sokak hayvanları barınağı içindeki hayvanları beslediklerini söyledi. Bundan sonra sokak hayvanları içinde sadece kent içinde mücadele etmeyeceklerini belirten başkan Ercengiz, kent merkezine hayvan girişinin yoğun olduğu alanlarda yoğunlaştıracağız. Belediye olarak bizler  mobil hayvan kliniği ekibi kurarak merkez köylerimize eğer şartlar yeterli gelirse ilçe ve köylerimize hizmet vererek bu hayvanları kendi doğal alanlarında kısırlaştırarak ciddi bir çalışma başlattık. Burdur mermer sektörü temsilcileriyle her yıl İzmir uluslar arası fuar alanında düzenlenen “Doğaltaş” Mermer fuarına katıldık. Merkez ve merkeze bağlı bir çok firma fuara katıldı. Bu yıl ilk defa katılımcıların yüzlerinin güldüğünü gördüm. 138 farklı ülkeden katılımcıların da fuarda yer aldığını oldukça fazla sipariş bağlantısının yapıldığını gördük. Bin elli dolayında bir satıcı ile temas ettikleriniz öğrenmenin gururunu yaşardıklarına şahit oldum. 330 bin genişliği olan bir alanda ülkemizin preztiji açısından da şatış rakamlarının yakalanacaktır. Fuardan ise 2 milyon dolarlık bir gelir beklendiğini ülkemize önemli bir katma değer yarattıklarını ifade ettiler. Burdur için sosyal ve kültürel başka neler yapılabiliri konuştuk. Burdur’un su sorunu sekiz yıllık bir süreçte çözülecek bir sorun değil, meclis üyelerine surunu anlatan bir dosya gönderildiğini ve sorunun nasıl çözüleceğinin anlatıldığını dile getirdi. Size şunu belirtmek isterim. Yurttaşa karşı sorumluluk makamında bulunan herkesin sorumluluk bilinciyle ağzından çıkan her cümlenin su şebekesi konusunda asbest ile ilgili kurulan cümle konusunda bu güne kadar insanların mide- bağırsak sisteminde kanser yaptığına dair bugüne kadar herhangi bir bilimsel yayın okumadım. Yıkılan bir beton duvarın çimento harcı olan ve yıkılan bur duvarın solunum yoluyla alınan bir duvarın bir ömür boyu asbest borunun içinden geçen suda çok daha azdır. Burdur da su şebekesinin 3/2 lik bölümü yenilendi. Polietilen bir boru ile değiştirildi. Bu tür açıklamalar ise halkı tedirgin etmekten başka bir işe yaramıyor.    
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, meclis açış konuşmasında, meclis üyelerine kısa bilgiler aktararak meclis üyelerini bilgilendirdi.

  Konuşmasına gündemdeki konular ile başlayan başkanz Ali Orkun Ercengiz, ülkemizdeki bir çok yerleşim yerlerinin ana gündem sorunu olan sokak hayvanlarının gün geçtikçe arttığının ve belediye olarak buna merkez de mücadele etme yerine kent merkezine getirilen sokakta başıboş hayvanların çoğalma alanlarında gerekli önlemlerin alınacağı bir projeyi planlayarak mücadele edeceklerini dile getirdi.

Dünya sokak hayvanları gününde üniversite öğrencileri ile birlikte sokak hayvanları barınağı içindeki hayvanları beslediklerini söyledi. Bundan sonra sokak hayvanları içinde sadece kent içinde mücadele etmeyeceklerini belirten başkan Ercengiz, kent merkezine hayvan girişinin yoğun olduğu alanlarda yoğunlaştıracağız. Belediye olarak bizler  mobil hayvan kliniği ekibi kurarak merkez köylerimize eğer şartlar yeterli gelirse ilçe ve köylerimize hizmet vererek bu hayvanları kendi doğal alanlarında kısırlaştırarak ciddi bir çalışma başlattık.

Burdur mermer sektörü temsilcileriyle her yıl İzmir uluslar arası fuar alanında düzenlenen “Doğaltaş” Mermer fuarına katıldık. Merkez ve merkeze bağlı bir çok firma fuara katıldı. Bu yıl ilk defa katılımcıların yüzlerinin güldüğünü gördüm. 138 farklı ülkeden katılımcıların da fuarda yer aldığını oldukça fazla sipariş bağlantısının yapıldığını gördük. Bin elli dolayında bir satıcı ile temas ettikleriniz öğrenmenin gururunu yaşardıklarına şahit oldum. 330 bin genişliği olan bir alanda ülkemizin preztiji açısından da şatış rakamlarının yakalanacaktır. Fuardan ise 2 milyon dolarlık bir gelir beklendiğini ülkemize önemli bir katma değer yarattıklarını ifade ettiler. Burdur için sosyal ve kültürel başka neler yapılabiliri konuştuk.

Burdur’un su sorunu sekiz yıllık bir süreçte çözülecek bir sorun değil, meclis üyelerine surunu anlatan bir dosya gönderildiğini ve sorunun nasıl çözüleceğinin anlatıldığını dile getirdi. Size şunu belirtmek isterim. Yurttaşa karşı sorumluluk makamında bulunan herkesin sorumluluk bilinciyle ağzından çıkan her cümlenin su şebekesi konusunda asbest ile ilgili kurulan cümle konusunda bu güne kadar insanların mide- bağırsak sisteminde kanser yaptığına dair bugüne kadar herhangi bir bilimsel yayın okumadım. Yıkılan bir beton duvarın çimento harcı olan ve yıkılan bur duvarın solunum yoluyla alınan bir duvarın bir ömür boyu asbest borunun içinden geçen suda çok daha azdır. Burdur da su şebekesinin 3/2 lik bölümü yenilendi. Polietilen bir boru ile değiştirildi. Bu tür açıklamalar ise halkı tedirgin etmekten başka bir işe yaramıyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.