BİRLEŞMİŞ MİLLETLER UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE RAPORU AÇIKLANDI

BİLİM 07.03.2016 - 10:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3669+ kez okundu.
 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE RAPORU AÇIKLANDI

Uyuşturucu ile mücadelede Önleme, eğitim, tedavi, rehabilitasyon ve sosyal reentegrasyon, özgürlüğü kısıtlayan hapis cezalarına alternatif olarak görülmelidir.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu 2015 Dünya Raporu’nu Viyana’da açıkladı. Rapor ile ilgili olarak kurulun önceki başkanlarından ve Nisan 2016’da New York’ta yapılacak seçimlere Dışişleri Bakanlığı tarafından yeniden aday gösterilen Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi; “Uyuşturucu ile mücadele ne asker ve polisle yürütülecek bir savaş, ne de uyuşturucuların suç olmaktan çıkartılarak kullanımının serbestleşmesi olarak görülmeli. Sözleşmelerin uygulanmasında mücadelenin merkezine bireylerin refah ve sağlığı konulmalı. Her ülke sözleşmeleri uygulama biçiminde özgürdür. Ancak uyuşturucu bağlantılı suçlarda cezaların orantılı olmasını gözetmesi, kullanmak üzere birkaç gram esrarı üzerinde bulunduranla, satmak üzere birkaç kilo eroinle yakalanana aynı ceza verilmemelidir. Bağımlılarla ilgili olarak önleme, eğitim, tedavi, rehabilitasyon ve sosyal reentegrasyon, özgürlüğü kısıtlayan hapis cezalarına alternatif olarak görülmelidir. Rapor, Türkiye’de ele geçen 775 kilo sentetik kannabinoid gerçeğinden hareketle, uluslararası denetim altında olmayan yeni psikoaktif maddelerle mücadeleyi mümkün kılabilmek üzere 2014 ve 2015 yılında gerçekleştirdiği başarılı yasal değişikliklerin altını çiziyor.”  
Uyuşturucu ile mücadelede Önleme, eğitim, tedavi, rehabilitasyon ve sosyal reentegrasyon, özgürlüğü kısıtlayan hapis cezalarına alternatif olarak görülmelidir.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu 2015 Dünya Raporu’nu Viyana’da açıkladı. Rapor ile ilgili olarak kurulun önceki başkanlarından ve Nisan 2016’da New York’ta yapılacak seçimlere Dışişleri Bakanlığı tarafından yeniden aday gösterilen Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi;

“Uyuşturucu ile mücadele ne asker ve polisle yürütülecek bir savaş, ne de uyuşturucuların suç olmaktan çıkartılarak kullanımının serbestleşmesi olarak görülmeli. Sözleşmelerin uygulanmasında mücadelenin merkezine bireylerin refah ve sağlığı konulmalı. Her ülke sözleşmeleri uygulama biçiminde özgürdür.

Ancak uyuşturucu bağlantılı suçlarda cezaların orantılı olmasını gözetmesi, kullanmak üzere birkaç gram esrarı üzerinde bulunduranla, satmak üzere birkaç kilo eroinle yakalanana aynı ceza verilmemelidir. Bağımlılarla ilgili olarak önleme, eğitim, tedavi, rehabilitasyon ve sosyal reentegrasyon, özgürlüğü kısıtlayan hapis cezalarına alternatif olarak görülmelidir.

Rapor, Türkiye’de ele geçen 775 kilo sentetik kannabinoid gerçeğinden hareketle, uluslararası denetim altında olmayan yeni psikoaktif maddelerle mücadeleyi mümkün kılabilmek üzere 2014 ve 2015 yılında gerçekleştirdiği başarılı yasal değişikliklerin altını çiziyor.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.