BUCAK BELEDİYESİ KOMPOST MAKİNESİ İLE ORGANİK GÜBRE ELDE EDİYOR

TEKNOLOJİ 21.12.2021 - 10:12, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2676+ kez okundu.
 

BUCAK BELEDİYESİ KOMPOST MAKİNESİ İLE ORGANİK GÜBRE ELDE EDİYOR

Bucak Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında organik atıkları kompost makinesi ile gübreye dönüştürerek geri dönüşüme katkı sağlıyor.
Bucak Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında organik atıkları kompost makinesi aracılığı ile doğal gübre (verimli toprak) haline getiriyor. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada” Bucak Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve Çevre Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz bünyesinde kompost makinesi hibe aldık. Belediyemizde ve halk pazarlarında topladığımız organik atıkları makinemizde ayrıştırıp doğal gübre haline getiriyoruz. Buradan elde edilen verimli toprakları da belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kullanıyor, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da talepleri karşılığında ücretsiz olarak veriyoruz. İlerleyen dönemlerde sıfır atık projesini daha da geniş kapsamlı şekilde uygulayacağız.” dedi. “Hedefimiz Sıfır Atık” Başkan Ünal, Sıfır Atık Projesi kapsamında ayrıca belediye hizmet binamızda, kamu kurum ve kuruluşlarımızda, belirlediğimiz alanlar ile pilot olarak seçilen apartmanlarımızda kağıt, cam, plastik, metal, atık pil ve elektronik atıkların toplanıp ayrıştırılması için toplama kumbaraların yerleştirildiğini söyledi. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal şunları kaydetti: Sıfır Atık projesine Bucak’ımızda birçok noktaya cam, kağıt, plastik, atık pil ve organik atıkların atılacağı geri dönüşüm kumbaraları yerleştirdik. Çevreye karşı duyarlılık sorumluluk istiyor. Biz de hem belediye olarak hem de Bucaklı bir vatandaş olarak çevreye karşı sorumluluğumuzu biliyoruz. Sürdürülebilir katkı sağlamak için Sıfır Atık projesine katkılarımız ve desteğimiz devam edecektir.    
Bucak Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında organik atıkları kompost makinesi ile gübreye dönüştürerek geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Bucak Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında organik atıkları kompost makinesi aracılığı ile doğal gübre (verimli toprak) haline getiriyor.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada” Bucak Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve Çevre Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz bünyesinde kompost makinesi hibe aldık. Belediyemizde ve halk pazarlarında topladığımız organik atıkları makinemizde ayrıştırıp doğal gübre haline getiriyoruz. Buradan elde edilen verimli toprakları da belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kullanıyor, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da talepleri karşılığında ücretsiz olarak veriyoruz. İlerleyen dönemlerde sıfır atık projesini daha da geniş kapsamlı şekilde uygulayacağız.” dedi.

“Hedefimiz Sıfır Atık”

Başkan Ünal, Sıfır Atık Projesi kapsamında ayrıca belediye hizmet binamızda, kamu kurum ve kuruluşlarımızda, belirlediğimiz alanlar ile pilot olarak seçilen apartmanlarımızda kağıt, cam, plastik, metal, atık pil ve elektronik atıkların toplanıp ayrıştırılması için toplama kumbaraların yerleştirildiğini söyledi.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal şunları kaydetti:

Sıfır Atık projesine Bucak’ımızda birçok noktaya cam, kağıt, plastik, atık pil ve organik atıkların atılacağı geri dönüşüm kumbaraları yerleştirdik. Çevreye karşı duyarlılık sorumluluk istiyor. Biz de hem belediye olarak hem de Bucaklı bir vatandaş olarak çevreye karşı sorumluluğumuzu biliyoruz. Sürdürülebilir katkı sağlamak için Sıfır Atık projesine katkılarımız ve desteğimiz devam edecektir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.