BUCAK ORGANİZE SANAYİ KENDİ ARA ELEMANINI KENDİ SAĞLAYACAK

GÜNDEM 25.06.2021 - 20:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3317+ kez okundu.
 

BUCAK ORGANİZE SANAYİ KENDİ ARA ELEMANINI KENDİ SAĞLAYACAK

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle çalışmaları sürdürülün AR-GE odaklı Endüstriyel ürün atölyesi kurulması projesinin kapanış ve atölyesinin açılışı yapıldı.
Burdur Valisi ve Protokol üyelerinin de katıldığı tören Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapıldı Bucak Organize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçesindeki tören ardından Makine Tasarımı ve Teknolojileri alanı atölyesine CNC torna ve dik işlem 30 yazıcı arduine setleri atölyesi açılışı yapıldı iki katlı olarak yapılan atölyeler gezildi. Öğrenci bilgisayarları Hidrolikve Pnömatik eğitim setleri 3D yazılım programı alındı. Öğretmenlere solidworks yazılımı eğitimi verilerek tasarlama ve AR-GE çalışmaları yapıldı    Toplam bütçesi 903 bin TL olan projenin yüzde 90’lık bölümü Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından hibe edilmiştir.kalan yüzde 10’unun Bucak Organize Sanayi Bölgesinin bütçesinden karşılanması planlanmış. Ancak ülkemizin yaşadığı pandemi sürecinde oluşan kur farkından dolayı Organize Sanayi Bölgemizin ödeyeceği bedel toplam bütçe miktarının yarısı olarak gerçekleşmiştir.                        BUCAK TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI MEÇİKOĞLU Bucak Ticaret ve Sanayi Odası ve Bucak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu Bucak Organize Sanayi sahipliğinde BAKA desteğinde hayata geçirilen Yenilikçi Ar-Ge odaklı endüstriyel ürün Tasarım Atölyesi kurulması projesi hem bölgemiz sanayi sektörü kalifiye eleman kazandıracağını hem de okul sanayi modeli oluşturarak bölgemizdeki iş gücü katkı da bulunacağını belirtti.                                     VALİ ALİ ARSLANTAŞ BİR SÜT İŞLETMESİNİ GEZDİ   Burdur Valisi Ali Arslantaş Bucak Organize Sanayi Bölgesinde Bulunan Özel Sektöre ait bir süt işletmesine ziyarette bulundu. Vali Arslantaş, incelemeler sırasında yaptığı değerlendirmede; "Burdur Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü tarafından desteklenen, faaliyete geçtiğinde Burdur'un günlük süt üretiminin 40'ını işleme kapasitesine sahip olacak, 500 kişinin istihdam edileceği Duranlar Süt Fabrikasının İlimize hayırlı olmasını diledi. Tarım ve Hayvancılık Şehri İlimiz için önemli bir fabrikanın faaliyete geçmek üzere olduğunu belirten Vali Arslantaş, sektör adına, üreticilerimiz ve bölge insanımız adına büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle çalışmaları sürdürülün AR-GE odaklı Endüstriyel ürün atölyesi kurulması projesinin kapanış ve atölyesinin açılışı yapıldı.

Burdur Valisi ve Protokol üyelerinin de katıldığı tören Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapıldı Bucak Organize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçesindeki tören ardından Makine Tasarımı ve Teknolojileri alanı atölyesine CNC torna ve dik işlem 30 yazıcı arduine setleri atölyesi açılışı yapıldı iki katlı olarak yapılan atölyeler gezildi. Öğrenci bilgisayarları Hidrolikve Pnömatik eğitim setleri 3D yazılım programı alındı. Öğretmenlere solidworks yazılımı eğitimi verilerek tasarlama ve AR-GE çalışmaları yapıldı

   Toplam bütçesi 903 bin TL olan projenin yüzde 90’lık bölümü Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından hibe edilmiştir.kalan yüzde 10’unun Bucak Organize Sanayi Bölgesinin bütçesinden karşılanması planlanmış. Ancak ülkemizin yaşadığı pandemi sürecinde oluşan kur farkından dolayı Organize Sanayi Bölgemizin ödeyeceği bedel toplam bütçe miktarının yarısı olarak gerçekleşmiştir.

                       BUCAK TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI MEÇİKOĞLU

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası ve Bucak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu Bucak Organize Sanayi sahipliğinde BAKA desteğinde hayata geçirilen Yenilikçi Ar-Ge odaklı endüstriyel ürün Tasarım Atölyesi kurulması projesi hem bölgemiz sanayi sektörü kalifiye eleman kazandıracağını hem de okul sanayi modeli oluşturarak bölgemizdeki iş gücü katkı da bulunacağını belirtti.

                                    VALİ ALİ ARSLANTAŞ BİR SÜT İŞLETMESİNİ GEZDİ  

Burdur Valisi Ali Arslantaş Bucak Organize Sanayi Bölgesinde Bulunan Özel Sektöre ait bir süt işletmesine ziyarette bulundu. Vali Arslantaş, incelemeler sırasında yaptığı değerlendirmede; "Burdur Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü tarafından desteklenen, faaliyete geçtiğinde Burdur'un günlük süt üretiminin 40'ını işleme kapasitesine sahip olacak, 500 kişinin istihdam edileceği Duranlar Süt Fabrikasının İlimize hayırlı olmasını diledi.


Tarım ve Hayvancılık Şehri İlimiz için önemli bir fabrikanın faaliyete geçmek üzere olduğunu belirten Vali Arslantaş, sektör adına, üreticilerimiz ve bölge insanımız adına büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.