BURDUR BELEDİYESİ MEYDAN PROJESİ AÇIKLAMASI

GÜNDEM 14.08.2021 - 13:53, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4527+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYESİ MEYDAN PROJESİ AÇIKLAMASI

Burdur Cumhuriyet Meydanı yenileme çalışmaları hakkında bu açıklamayı yapmak zaruri bir hal almıştır.
Son günlerde bazı çevreler tarafından özellikle maniple edilmeye çalışılan Burdur Cumhuriyet Meydanı yenileme çalışmaları hakkında bu açıklamayı yapmak zaruri bir hal almıştır.          Burdur Belediyesi teknik kadrosu tarafından itinalı bir çalışmanın ardından AKP’nin iddia ettiği şekilde bir kaldırım çalışmasından ibaret olamayan, estetik çalışmalar ve alan kullanımına ait çalışmalar halkın beğenisine sunulmuştur.          Şunu belirtmek isteriz ki kendilerince aşağılamaya çalıştıkları Burdur Belediyesi emekçisi olan mimar arkadaşlarımız alın teri ile diploma sahibi olmuş, liyakat ile Burdur Belediyesinde görev yapmaktadırlar.          Bu çalışmalar yapılırken uzunca bir süre Burdur Belediyesi halkımız, Sivil Toplum kuruluşları ile bilgi paylaşımında bulunmuş birkaç ay önceki Belediye Meclis toplantısında da Avam proje örnekleri Meclis üyelerine sunulmuştur.          Meydan yenileme projesinde ihtiyaç olan otopark ile ilgili olarak Temmuz ayı Belediye Meclisinde tartışmaya açılmış Cumhuriyet Meydanının alt yapıların kesişim noktası olması , İl Özel İdare binasının yıkılarak meydan projesine dahil edilmemesi nedeniyle maliyetlerin olağan üstü bir artış getireceği ,bunun da rantabıl olmayacağı nedeniyle otopark ihtiyacının başka bir alanda yapılması teklif edilmiştir.          Geçmişte bizzat Belediye Başkanı tarafından yıkılması talep edilen eski Adliye binasının ve Valilik arka kısmının kot farkını da kullanarak ihtiyaca yetecek kadar otopark yapılabilmesi için Adaleti güçlendirme vakfına bila bedel (ücretsiz)  6000 m2 civarında arazi verilmiştir.                Meydan projesi için yarışma yapılması
Burdur Cumhuriyet Meydanı yenileme çalışmaları hakkında bu açıklamayı yapmak zaruri bir hal almıştır.

Son günlerde bazı çevreler tarafından özellikle maniple edilmeye çalışılan Burdur Cumhuriyet Meydanı yenileme çalışmaları hakkında bu açıklamayı yapmak zaruri bir hal almıştır.

         Burdur Belediyesi teknik kadrosu tarafından itinalı bir çalışmanın ardından AKP’nin iddia ettiği şekilde bir kaldırım çalışmasından ibaret olamayan, estetik çalışmalar ve alan kullanımına ait çalışmalar halkın beğenisine sunulmuştur.

         Şunu belirtmek isteriz ki kendilerince aşağılamaya çalıştıkları Burdur Belediyesi emekçisi olan mimar arkadaşlarımız alın teri ile diploma sahibi olmuş, liyakat ile Burdur Belediyesinde görev yapmaktadırlar.

         Bu çalışmalar yapılırken uzunca bir süre Burdur Belediyesi halkımız, Sivil Toplum kuruluşları ile bilgi paylaşımında bulunmuş birkaç ay önceki Belediye Meclis toplantısında da Avam proje örnekleri Meclis üyelerine sunulmuştur.

         Meydan yenileme projesinde ihtiyaç olan otopark ile ilgili olarak Temmuz ayı Belediye Meclisinde tartışmaya açılmış Cumhuriyet Meydanının alt yapıların kesişim noktası olması , İl Özel İdare binasının yıkılarak meydan projesine dahil edilmemesi nedeniyle maliyetlerin olağan üstü bir artış getireceği ,bunun da rantabıl olmayacağı nedeniyle otopark ihtiyacının başka bir alanda yapılması teklif edilmiştir.

         Geçmişte bizzat Belediye Başkanı tarafından yıkılması talep edilen eski Adliye binasının ve Valilik arka kısmının kot farkını da kullanarak ihtiyaca yetecek kadar otopark yapılabilmesi için Adaleti güçlendirme vakfına bila bedel (ücretsiz)  6000 m2 civarında arazi verilmiştir.

               Meydan projesi için yarışma yapılması

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.