BURDUR CHP BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR; BÖLGEDE TARIMIN SONU GELEBİLİR

SİYASET 15.12.2020 - 12:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2461+ kez okundu.
 

BURDUR CHP BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR; BÖLGEDE TARIMIN SONU GELEBİLİR

Burdur CHP İl Başkanı İzzet Akbulut yaptığı açıklamada; Burdur Valiliği Tarım ve Orman İşletme Müdürlüğü ilgi olarak gönderdiği su havzası ile ilgili yazı yöre tarımını bitirir.
Burdur Merkez Kurna Köyü sınırları içerisinde bulunan Köyün ortak malı Harman Yeri olarak bilinen taşınmazın 18.032. 43 M2’lik alanın hazineye devredilerek halen İnşaatı devam eden “ Burdur Ceza İnfaz Kurumu” Kampusu’nun Su ihtiyacının Karşılamak amacı ile, su deposu yapılacağı belirtilmekte Bu bölgede tarımın amacı yerine yapılacak su depoları bölgede yapılmakta olan kuru ve sulu tarımın geleceğine ipotek koymaktadır. Kurna Köyü Çatağıl, Sala, Çine, Kayaaltı, Bayındır köylerimizin tarıma dayalı adeta Ülkenin ihtiyacı olan başta fasulye, Domates, Mısır ve Hayvancılığın önemli girdilerinden  yonca yetiştiriciliği buna bağlı olarak hayvancılığın önemli kolu besiciliğin tehlikeye girmesi kaçınılmaz bir hal alacaktır. Burdur AK Parti Milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Yöremizin üreticisinin kuraklığa sürükleyecek bu kararı derhal iptal ettirin, yeni yapılacak Ceza ve tutuk evinin su ihtiyacının karşılamak amacı ile bölgede yaşayan binlerce geçimini tarımdan elde eden üreticimizin gelir kaynaklarının buharlaşmasına neden olan böyle bir projeyi tekrar gözden geçirilmesi ülke gelirinin ihracatı olan tarımsal ürünlerimizin yok edilmesine göz yumamayız. Konunun CHP olarak takipçisi olacağımızın bilinmesinde fayda mülahaza ettiğimiz gerçeğinin göz ardı edilmemesini bu konu hakkında tüm hukuksal girişimlerde bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.
Burdur CHP İl Başkanı İzzet Akbulut yaptığı açıklamada; Burdur Valiliği Tarım ve Orman İşletme Müdürlüğü ilgi olarak gönderdiği su havzası ile ilgili yazı yöre tarımını bitirir.

Burdur Merkez Kurna Köyü sınırları içerisinde bulunan Köyün ortak malı Harman Yeri olarak bilinen taşınmazın 18.032. 43 M2’lik alanın hazineye devredilerek halen İnşaatı devam eden “ Burdur Ceza İnfaz Kurumu” Kampusu’nun Su ihtiyacının Karşılamak amacı ile, su deposu yapılacağı belirtilmekte

Bu bölgede tarımın amacı yerine yapılacak su depoları bölgede yapılmakta olan kuru ve sulu tarımın geleceğine ipotek koymaktadır. Kurna Köyü Çatağıl, Sala, Çine, Kayaaltı, Bayındır köylerimizin tarıma dayalı adeta Ülkenin ihtiyacı olan başta fasulye, Domates, Mısır ve Hayvancılığın önemli girdilerinden  yonca yetiştiriciliği buna bağlı olarak hayvancılığın önemli kolu besiciliğin tehlikeye girmesi kaçınılmaz bir hal alacaktır. Burdur AK Parti Milletvekillerine çağrıda bulunuyorum.

Yöremizin üreticisinin kuraklığa sürükleyecek bu kararı derhal iptal ettirin, yeni yapılacak Ceza ve tutuk evinin su ihtiyacının karşılamak amacı ile bölgede yaşayan binlerce geçimini tarımdan elde eden üreticimizin gelir kaynaklarının buharlaşmasına neden olan böyle bir projeyi tekrar gözden geçirilmesi ülke gelirinin ihracatı olan tarımsal ürünlerimizin yok edilmesine göz yumamayız. Konunun CHP olarak takipçisi olacağımızın bilinmesinde fayda mülahaza ettiğimiz gerçeğinin göz ardı edilmemesini bu konu hakkında tüm hukuksal girişimlerde bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.