BURDUR DA 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNE RADİKAL GURUPLAR KATILMADI

GÜNDEM 01.05.2022 - 15:48, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3841+ kez okundu.
 

BURDUR DA 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNE RADİKAL GURUPLAR KATILMADI

Burdur da düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramına radikal guruplar ilgi göstermezken düzenlenen yürüyüş sonrasında şeker meydanında bir araya gelen işçiler sorunlarını dile getirdi.
Burdur köprübaşı meydanından başlayan yürüyüşe Türk- İşe Bağlı Şeker- İş Sendikasının yanı sıra bazı Memur Sendikaları ile Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl ve İlçe Örgütleri ile CHP ‘nin Burdur Milletvekili Dr Mehmet Göker ile Belediye İşçileri Katıldı: 1 Mayıs İşçi yürüyüşü sırasında Polis Ekiplerinin güvenlik açısından sıkı tedbirleri gözden kaçmadı Yürüyüş korteji Gazi ve Atatürk Caddesini takiben Şeker Meydanına ulaştı meydan girişinde kurulan arama  noktalarında Polis tarafından sıkı bir arama yapılarak meydana alındı. Meydan girişinde KESK Üyesi Eğitim-Sen sendikası üyeleri kısa süreli oturma eylemi gerçekleştirdikleri gözlendi. Meydanda ilk konuşmayı Türk İşe Bağlı Şeker- İş Başkanı Mustafa Onay yaptı. Onay Konuşmasında, Bu gün 1 Mayıs, Ülkemizin kalkınma yolundaki en büyük gücü emekçinin varlığı ve döktüğü alın terinin kutsallığıdır. 1 Mayıs İşçi Bayramı beyin gücü ile üretenlerin adıdır. ! Mayıs 1886 da Amerika da işçiler siyah beyaz ayrımı olmaksızın her türlü sömürüye karşı 8 saatlik iş günü talebiyle iş bırakarak onurlu mücadelede sembol haline gelmiştir. Bu grev ve iş bırakma başta sanayileşmiş ülkeler olmak üzere bir çok ülkede kabul görerek genel kabul halini almıştır. 1 Mayıs da tüm dünya ülkelerinde örgütlü toplumlar tarafından dile getirilerek kutlanmaya başlanmış ve devam ettirilmektedir.geçmişten bu güne özellikle işçilerin bir anayasal hakkı olan sendikal hakları ne yazık ki siyasallaşmaktan kurtulamamış korkulan engizisyon üzerinden işverenin lehine at pazarı mantığı ile razı etme seanslarıyla işçiler aleyhine işleyen bir sisteme dönüşmüştür. İşin işçiye işçinin de işverene emanet edilme ilkesi esas ikin işçinin çorbasının az veya çok olması gerektiği kimin elinde olduğu halen belli değildir. Bu alanlarda işçinin lehine kararların çıkması beklenirken, taşeron işçilik geçici işçilik ve kiralık işçilik covit-19 döneminde işçi sınıfında açtığı ekonomik yaralara iş kazalarına  çocuk işçiliğine kayıt dışılar nedeniyle sosyal güvence yoksunluğuna cinsiyet memleket ve etnik kimlik mezhep ve her türlü farkındalığa dayanan ayrımcılığa emeğin ekonomik ve sosyal hakların her türlü ihlaline karşı her platformda yükseltmeye devam edeceğiz dedi.        BAŞKAN ERCENGİZ; BİZ KEDERDE TASADA HER ZAMAN İŞÇİMİZİN YANINDAYIZ 1 Mayıs İşçi Bayramı, yürüyüşünde işçileri ile birlikte yürüyüşe katılan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yaptığı açıklamada; 1 Mayıs işçinin ve emekçinin alın terinin bayramıdır. Biz de haklılıklarının bilinci ile meydanlardayız. Genel başkanımızın öncelikle iş veren olarak kendi çalıştırdığı kendi mesai arkadaşlarının hakkını hukukunu adaletini savunmak üzere çalışıyor ve onların yanında olmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 1 Mayıs işçi bayramı kutlu olsun
Burdur da düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramına radikal guruplar ilgi göstermezken düzenlenen yürüyüş sonrasında şeker meydanında bir araya gelen işçiler sorunlarını dile getirdi.

Burdur köprübaşı meydanından başlayan yürüyüşe Türk- İşe Bağlı Şeker- İş Sendikasının yanı sıra bazı Memur Sendikaları ile Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl ve İlçe Örgütleri ile CHP ‘nin Burdur Milletvekili Dr Mehmet Göker ile Belediye İşçileri Katıldı: 1 Mayıs İşçi yürüyüşü sırasında Polis Ekiplerinin güvenlik açısından sıkı tedbirleri gözden kaçmadı Yürüyüş korteji Gazi ve Atatürk Caddesini takiben Şeker Meydanına ulaştı meydan girişinde kurulan arama  noktalarında Polis tarafından sıkı bir arama yapılarak meydana alındı. Meydan girişinde KESK Üyesi Eğitim-Sen sendikası üyeleri kısa süreli oturma eylemi gerçekleştirdikleri gözlendi.

Meydanda ilk konuşmayı Türk İşe Bağlı Şeker- İş Başkanı Mustafa Onay yaptı. Onay Konuşmasında, Bu gün 1 Mayıs, Ülkemizin kalkınma yolundaki en büyük gücü emekçinin varlığı ve döktüğü alın terinin kutsallığıdır. 1 Mayıs İşçi Bayramı beyin gücü ile üretenlerin adıdır. ! Mayıs 1886 da Amerika da işçiler siyah beyaz ayrımı olmaksızın her türlü sömürüye karşı 8 saatlik iş günü talebiyle iş bırakarak onurlu mücadelede sembol haline gelmiştir. Bu grev ve iş bırakma başta sanayileşmiş ülkeler olmak üzere bir çok ülkede kabul görerek genel kabul halini almıştır.

1 Mayıs da tüm dünya ülkelerinde örgütlü toplumlar tarafından dile getirilerek kutlanmaya başlanmış ve devam ettirilmektedir.geçmişten bu güne özellikle işçilerin bir anayasal hakkı olan sendikal hakları ne yazık ki siyasallaşmaktan kurtulamamış korkulan engizisyon üzerinden işverenin lehine at pazarı mantığı ile razı etme seanslarıyla işçiler aleyhine işleyen bir sisteme dönüşmüştür. İşin işçiye işçinin de işverene emanet edilme ilkesi esas ikin işçinin çorbasının az veya çok olması gerektiği kimin elinde olduğu halen belli değildir. Bu alanlarda işçinin lehine kararların çıkması beklenirken, taşeron işçilik geçici işçilik ve kiralık işçilik covit-19 döneminde işçi sınıfında açtığı ekonomik yaralara iş kazalarına  çocuk işçiliğine kayıt dışılar nedeniyle sosyal güvence yoksunluğuna cinsiyet memleket ve etnik kimlik mezhep ve her türlü farkındalığa dayanan ayrımcılığa emeğin ekonomik ve sosyal hakların her türlü ihlaline karşı her platformda yükseltmeye devam edeceğiz dedi.

       BAŞKAN ERCENGİZ; BİZ KEDERDE TASADA HER ZAMAN İŞÇİMİZİN YANINDAYIZ

1 Mayıs İşçi Bayramı, yürüyüşünde işçileri ile birlikte yürüyüşe katılan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yaptığı açıklamada; 1 Mayıs işçinin ve emekçinin alın terinin bayramıdır. Biz de haklılıklarının bilinci ile meydanlardayız. Genel başkanımızın öncelikle iş veren olarak kendi çalıştırdığı kendi mesai arkadaşlarının hakkını hukukunu adaletini savunmak üzere çalışıyor ve onların yanında olmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 1 Mayıs işçi bayramı kutlu olsun

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.