BURDUR DA ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

GÜNDEM 30.03.2021 - 17:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4299+ kez okundu.
 

BURDUR DA ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

Sürücüler görevli kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan yaya ve Okul geçitlerinden geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçit hakkını veriniz
     Karayolları trafik kanunun 74 maddesi yapılan değişiklik ile yürürlüğe konulan “ Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” kuralını sürücülere hatırlatmak amacı ile başlatılan uyarı ve uygulamalar için Vali Ali Arslantaş ve İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri projenin yeniden Trafik seyrüseferi düzenlemesinin sürücülere ve vatandaşlara hatırlatmak amacı ile kent içi caddeler de yaya geçitlerinde uygulamalar yaptılar. Ayrıca yaya geçitlerin de kırmızı boya kullanarak “Yayaların sağlığını karoma amaçlı kullandıkları alanlar “kırmızı çizgimizdir” hatırlatması yaptılar. Burdur valisi Ali Arslantaş, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören sonrasında yaptığı konuşmada; 2019 yılına göre 2020 yılında yüzde ellinin üzerinde bir oranda yayaların karıştığı trafik kazalarında ise azalma görüyoruz. 2019 yılında yayalarımız 106 trafik kazasına karışırken 2020 yılında ise 52 kazalarda karşı karşıya kalındığı kayıtlardan anlaşılmaktadır. 2021 yılının ilk üç aylık dönemine bakıldığında ise bu yılda yüzde ellinin altında kalacağına inanıyorum. Yaya önceliği konusundaki toplumsal bilincin vatandaşımız nezdinde arttığını görüyoruz. Şu anda 81 il de bütün ilçelerimiz de aynı farkındalık etkinliği devam etmektedir. 2021 yılının yayalarımızın karıştığı trafik kazalarının sıfıra indiği bir yıl olması temennisi ile sürücülerin ve vatandaşlarımızın sağlıklı  şekil de bir yaşam koşulları diliyorum dedi. Trafik ve Jandarma ekipleri katılanlara ve vatandaşlara üzerinde “Yayalar Kırmızı çizgimizdir” yazılı maskeler ile katılan öğrencilere düdük ve şapka dağıttılar.
Sürücüler görevli kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan yaya ve Okul geçitlerinden geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçit hakkını veriniz

     Karayolları trafik kanunun 74 maddesi yapılan değişiklik ile yürürlüğe konulan “ Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” kuralını sürücülere hatırlatmak amacı ile başlatılan uyarı ve uygulamalar için Vali Ali Arslantaş ve İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri projenin yeniden Trafik seyrüseferi düzenlemesinin sürücülere ve vatandaşlara hatırlatmak amacı ile kent içi caddeler de yaya geçitlerinde uygulamalar yaptılar. Ayrıca yaya geçitlerin de kırmızı boya kullanarak “Yayaların sağlığını karoma amaçlı kullandıkları alanlar “kırmızı çizgimizdir” hatırlatması yaptılar.

Burdur valisi Ali Arslantaş, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören sonrasında yaptığı konuşmada; 2019 yılına göre 2020 yılında yüzde ellinin üzerinde bir oranda yayaların karıştığı trafik kazalarında ise azalma görüyoruz. 2019 yılında yayalarımız 106 trafik kazasına karışırken 2020 yılında ise 52 kazalarda karşı karşıya kalındığı kayıtlardan anlaşılmaktadır. 2021 yılının ilk üç aylık dönemine bakıldığında ise bu yılda yüzde ellinin altında kalacağına inanıyorum.

Yaya önceliği konusundaki toplumsal bilincin vatandaşımız nezdinde arttığını görüyoruz. Şu anda 81 il de bütün ilçelerimiz de aynı farkındalık etkinliği devam etmektedir. 2021 yılının yayalarımızın karıştığı trafik kazalarının sıfıra indiği bir yıl olması temennisi ile sürücülerin ve vatandaşlarımızın sağlıklı  şekil de bir yaşam koşulları diliyorum dedi. Trafik ve Jandarma ekipleri katılanlara ve vatandaşlara üzerinde “Yayalar Kırmızı çizgimizdir” yazılı maskeler ile katılan öğrencilere düdük ve şapka dağıttılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.