BURDUR DA PARAŞÜTÇÜLER GÖKYÜZÜNÜ SÜSLEDİ

SPOR 18.09.2021 - 18:14, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3775+ kez okundu.
 

BURDUR DA PARAŞÜTÇÜLER GÖKYÜZÜNÜ SÜSLEDİ

Burdur da Türkiye Yamaç paraşütü 4 Hedef Şampiyonası Kartaltepe Halk Plajı arasındaki parkurda paraşütçülerin atlayışları ile yapıldı.
Burdur Halk Plajı Yamaç Paraşütü iniş parkurunda müsabakalar ile ilgili açıklamada bulunan Burdur Yamaç Paraşütü Kulüp Başkanı Fatih Kılıçaslan, bu gün burada yapılacak olan Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 4 Etap atlayışları yapılacaktır. Alınan dereceler Türkiye Yamaç Paraşütü Federasyonuna bildirilecektir. Türkiye genelinde yapılacak yarışmalarda bu atlayışlarda derece alan sporcular katılacaktır. Burdur Yamaç Paraşütü Kulüp Başkanı Fatih Kılıçaslan: En yakın Muğla Fethiye ilçesindeki Babadağ  parkuru dünya çapındaki bir atlayış parkurudur önünün deniz olması ve buradaki yüksekliğin istenilen noktada olması paraşütçüler için vaz geçilmez bir yerdir. Burasının ise Fethiye Babadağ parkurunun biraz daha küçük ölçekli olanıdır. Çünkü türbülansa ulaşmasın da ve iniş istikametinin kolay olması paraşütçülere birçok avantaj sağlamaktadır Ayrıca Fethiye Babadağ da atlayış için zirveye ulaşmak 45 dakika gibi bir zaman alıyor. Bizim burada atlayış yapmak için zirveye ulaşmamız ancak 15 dakikamızı alıyor. Ayrıca bu spora da gönül vermiş gençlerimiz ile meraklıları için bulunmaz bir nimet olarak değerlendirilebilir. Bu parkurun normalde kuş uçuşu ile 1.5 kilometrelik bir uçuş mesafesi var yerden yüksekliği 180 metredir. Burada bütün sporculara hitap edilmektedir. Açıkçası ustası acemisi buradan kolay uçuş imkanına sahiptir. Yeri geldiğinde saatlerce havada kalma avantajı sağlıyor. Bu gün biz buraya yaklaşık 50 civarında sporcunun gelmesini sağladık ve Türkiye yarışması yapıyoruz. Halk dilinde ters düzgar diye bilinen ancak biz sporcular olarak türbülans olarak adlandırılan olayın burada yaşanması imkansız. Çünkü bu olay 300 metre ile 200 metre yükseklikteki bir alanda meydana gelebiliyor. Burada Avrupa yamaç paraşütü yarışmaları yapılabilir.                             BİZ GENÇLER İÇİN SPORUN HER TÜRÜNÜ DESTEKLİYORUZ Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Dünya çevre günü nedeni ile geldiği plajda bu alanda aynı zamanda Yamaç Paraşütü 4 etap yarışmaları yapan sporcular ve bu alandaki teknik yer hizmetlerini sağlayan görevliler ile bir araya gelerek onları ziyaret etti. Belediye Başkanı Ercengiz, bu güne kadar bu kompleks içinde yapılan birçok spor dalında gençlerimizin yanında yer aldığımız gibi yamaç paraşütü yapan gençlerimize katkı da bulunuyoruz. Gençler gerek bizim tesislerimiz de gerekse spora uygun alanlarda bizden her türlü desteği alabilir biz gençlerimizin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz.
Burdur da Türkiye Yamaç paraşütü 4 Hedef Şampiyonası Kartaltepe Halk Plajı arasındaki parkurda paraşütçülerin atlayışları ile yapıldı.

Burdur Halk Plajı Yamaç Paraşütü iniş parkurunda müsabakalar ile ilgili açıklamada bulunan Burdur Yamaç Paraşütü Kulüp Başkanı Fatih Kılıçaslan, bu gün burada yapılacak olan Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 4 Etap atlayışları yapılacaktır. Alınan dereceler Türkiye Yamaç Paraşütü Federasyonuna bildirilecektir. Türkiye genelinde yapılacak yarışmalarda bu atlayışlarda derece alan sporcular katılacaktır.

Burdur Yamaç Paraşütü Kulüp Başkanı Fatih Kılıçaslan: En yakın Muğla Fethiye ilçesindeki Babadağ  parkuru dünya çapındaki bir atlayış parkurudur önünün deniz olması ve buradaki yüksekliğin istenilen noktada olması paraşütçüler için vaz geçilmez bir yerdir. Burasının ise Fethiye Babadağ parkurunun biraz daha küçük ölçekli olanıdır. Çünkü türbülansa ulaşmasın da ve iniş istikametinin kolay olması paraşütçülere birçok avantaj sağlamaktadır

Ayrıca Fethiye Babadağ da atlayış için zirveye ulaşmak 45 dakika gibi bir zaman alıyor. Bizim burada atlayış yapmak için zirveye ulaşmamız ancak 15 dakikamızı alıyor. Ayrıca bu spora da gönül vermiş gençlerimiz ile meraklıları için bulunmaz bir nimet olarak değerlendirilebilir. Bu parkurun normalde kuş uçuşu ile 1.5 kilometrelik bir uçuş mesafesi var yerden yüksekliği 180 metredir. Burada bütün sporculara hitap edilmektedir. Açıkçası ustası acemisi buradan kolay uçuş imkanına sahiptir. Yeri geldiğinde saatlerce havada kalma avantajı sağlıyor. Bu gün biz buraya yaklaşık 50 civarında sporcunun gelmesini sağladık ve Türkiye yarışması yapıyoruz.

Halk dilinde ters düzgar diye bilinen ancak biz sporcular olarak türbülans olarak adlandırılan olayın burada yaşanması imkansız. Çünkü bu olay 300 metre ile 200 metre yükseklikteki bir alanda meydana gelebiliyor. Burada Avrupa yamaç paraşütü yarışmaları yapılabilir.

                            BİZ GENÇLER İÇİN SPORUN HER TÜRÜNÜ DESTEKLİYORUZ

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Dünya çevre günü nedeni ile geldiği plajda bu alanda aynı zamanda Yamaç Paraşütü 4 etap yarışmaları yapan sporcular ve bu alandaki teknik yer hizmetlerini sağlayan görevliler ile bir araya gelerek onları ziyaret etti. Belediye Başkanı Ercengiz, bu güne kadar bu kompleks içinde yapılan birçok spor dalında gençlerimizin yanında yer aldığımız gibi yamaç paraşütü yapan gençlerimize katkı da bulunuyoruz. Gençler gerek bizim tesislerimiz de gerekse spora uygun alanlarda bizden her türlü desteği alabilir biz gençlerimizin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.