BURDUR GÖLÜ KIYISI TEMİZLENDİ

GÜNDEM 18.09.2021 - 18:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4391+ kez okundu.
 

BURDUR GÖLÜ KIYISI TEMİZLENDİ

Burdur Belediyesi 18 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle Burdur Gölü kıyısında Let’s do it Burdur temsilciliği ile birlikte temizlik yaptı.
Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Burdur Gölü’ndeki temizlik etkinliğine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, CHP Burdur Gençlik Kolları Başkanı Özgür Özmen, Let’s do it Burdur temsilciliği üyeleri ve çevreci gönüllüler katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Ercengiz “Burdur Gölü kenarında temizlik çalışması içerisindeyiz. Bize destek veren minik gönüllülerimiz de var, genç arkadaşlarımız var, siyasi partilerimizden Kadın Kolları Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanımız ve örgütümüzden arkadaşlarımız da var. Aslında bu siyaset üstü bir durum bizim açımızdan. Çünkü çevre bilinci, doğa bilinci ve gelecek nesillere, yağızlara iyi bir dünya bırakabilmek için biz daha bu yaşta bu bilincin oluşturulmasının öncelik olduğunu düşünüyoruz. Evet, biz temizleyebiliriz ama kirletmemek marifet. Biz bugün bu temizliği sembolik yapıyoruz ama vatandaşımızdan en büyük istirhamımız şu ki; atalarımızın da söylediği gibi vatandaşımız bulmak istediği gibi bıraksın. Biz bugün gönüllülerle bu temizliği yapıyoruz ama bir sonraki geldiğimizde bu alanı yeniden böyle bulmak istiyoruz. Bu anlamda da bize destek veren Let’s do it Türkiye ekibine hem de gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bunu da bir yaygın kültür haline getirip, doğayla barışık, geri dönüşüme gönderilebilen tüm ham maddenin, etken maddenin, sokaktaki plastiğin, camın, kâğıdın, kartonun hem milli servete katkı sağlaması hem de geri dönüşüm ile yeniden kullanılmasını sağlamak zorundayız.” dedi. Let’s do it Burdur İl Temsilcisi Burcu Akkaya’da; “Tüm dünya da çöp toplama hareketi olan Let’s do it ve 18 Eylül Dünya Temizlik gününde burada hepimiz toplandık. Burdur Belediyesi ile iş birliği içerisinde Let’s do it gönüllüleri ve ekibimizle birlikte göl sahamızı ve plajı temizliyoruz. Şimdiden çöp körlüğünü yenelim diyorum ve herkes için farkındalık oluşturalım istiyorum. Gelen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.  
Burdur Belediyesi 18 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle Burdur Gölü kıyısında Let’s do it Burdur temsilciliği ile birlikte temizlik yaptı.

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Burdur Gölü’ndeki temizlik etkinliğine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, CHP Burdur Gençlik Kolları Başkanı Özgür Özmen, Let’s do it Burdur temsilciliği üyeleri ve çevreci gönüllüler katıldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Ercengiz “Burdur Gölü kenarında temizlik çalışması içerisindeyiz. Bize destek veren minik gönüllülerimiz de var, genç arkadaşlarımız var, siyasi partilerimizden Kadın Kolları Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanımız ve örgütümüzden arkadaşlarımız da var. Aslında bu siyaset üstü bir durum bizim açımızdan. Çünkü çevre bilinci, doğa bilinci ve gelecek nesillere, yağızlara iyi bir dünya bırakabilmek için biz daha bu yaşta bu bilincin oluşturulmasının öncelik olduğunu düşünüyoruz. Evet, biz temizleyebiliriz ama kirletmemek marifet. Biz bugün bu temizliği sembolik yapıyoruz ama vatandaşımızdan en büyük istirhamımız şu ki; atalarımızın da söylediği gibi vatandaşımız bulmak istediği gibi bıraksın. Biz bugün gönüllülerle bu temizliği yapıyoruz ama bir sonraki geldiğimizde bu alanı yeniden böyle bulmak istiyoruz. Bu anlamda da bize destek veren Let’s do it Türkiye ekibine hem de gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bunu da bir yaygın kültür haline getirip, doğayla barışık, geri dönüşüme gönderilebilen tüm ham maddenin, etken maddenin, sokaktaki plastiğin, camın, kâğıdın, kartonun hem milli servete katkı sağlaması hem de geri dönüşüm ile yeniden kullanılmasını sağlamak zorundayız.” dedi.

Let’s do it Burdur İl Temsilcisi Burcu Akkaya’da; “Tüm dünya da çöp toplama hareketi olan Let’s do it ve 18 Eylül Dünya Temizlik gününde burada hepimiz toplandık. Burdur Belediyesi ile iş birliği içerisinde Let’s do it gönüllüleri ve ekibimizle birlikte göl sahamızı ve plajı temizliyoruz. Şimdiden çöp körlüğünü yenelim diyorum ve herkes için farkındalık oluşturalım istiyorum. Gelen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.