BURDUR GÖLÜ’NÜN SESSİZ ÇIĞLIĞINA KULAK VERELİM

GÜNDEM 15.02.2022 - 17:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3999+ kez okundu.
 

BURDUR GÖLÜ’NÜN SESSİZ ÇIĞLIĞINA KULAK VERELİM

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Başkan Yardımcısı Ali Say, Burdur Gölünde incelemelerde bulundu.
Her geçen gün önemli su kaybına uğrayan Burdur gölü için İnceleme gezisinde bulunan Başkan Ercengiz “ Burdur Gölü Halk Plajı mevkiindeyiz. Bu yıl aslında yağışlı bir yıl geçirdiğimizi düşünüyoruz. Geçen yıllara nazaran oldukça verimli yağışlı bir yıl. Maalesef Burdur Gölü’nün çekilmesine yetmedi. Burdur Gölü çekilmeye devam ediyor. İnşallah henüz kış bitmedi. Daha verimli yağışlar alabileceğimiz özellikle bahar ayındaki yağışlar ile birlikte eriyen kar sularının Burdur Gölüne ulaşmasını umut ediyoruz. 2014-2015 yıllarında yaptığımız iskele şuanda zaten karada kalmıştı bunu geçen yıldan biliyorduk. Yağışlı geçen kışa rağmen halen bizden uzaklaşan bir göl var. Tabi gölü besleyen kaynakların şuanda göle kavuşturamaması belki de en büyük nedenlerinden birisi. Bir yandan buharlaşıyor Burdur Gölü kayıp kaçınılmaz. Burdur Gölü’nün su hakkıyla ilgili geçtiğimiz günlerde ilimiz Milletvekilinin yaptığı açıklamaları ilgi ile takip ediyorum. Bunun takipçisi olarak da Burdur Gölüne kaynaklardan su kazandırılmasını arzu ediyorum. Burdur Gölü hem derişimi, tuzluluğu, içinde barındırdığı veya kenarında yaşattığı endemik türlerin kaybına yakın bir görüntü verdiği içinde bizleri üzüyor ve kaygılandırıyor. Burdur Gölünün can çekişmesine seyirci olamayalım. Burdur Gölü’nü hep birlikte kurtaralım” dedi.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Başkan Yardımcısı Ali Say, Burdur Gölünde incelemelerde bulundu.

Her geçen gün önemli su kaybına uğrayan Burdur gölü için İnceleme gezisinde bulunan Başkan Ercengiz “ Burdur Gölü Halk Plajı mevkiindeyiz. Bu yıl aslında yağışlı bir yıl geçirdiğimizi düşünüyoruz. Geçen yıllara nazaran oldukça verimli yağışlı bir yıl. Maalesef Burdur Gölü’nün çekilmesine yetmedi. Burdur Gölü çekilmeye devam ediyor. İnşallah henüz kış bitmedi. Daha verimli yağışlar alabileceğimiz özellikle bahar ayındaki yağışlar ile birlikte eriyen kar sularının Burdur Gölüne ulaşmasını umut ediyoruz.

2014-2015 yıllarında yaptığımız iskele şuanda zaten karada kalmıştı bunu geçen yıldan biliyorduk. Yağışlı geçen kışa rağmen halen bizden uzaklaşan bir göl var. Tabi gölü besleyen kaynakların şuanda göle kavuşturamaması belki de en büyük nedenlerinden birisi. Bir yandan buharlaşıyor Burdur Gölü kayıp kaçınılmaz. Burdur Gölü’nün su hakkıyla ilgili geçtiğimiz günlerde ilimiz Milletvekilinin yaptığı açıklamaları ilgi ile takip ediyorum. Bunun takipçisi olarak da Burdur Gölüne kaynaklardan su kazandırılmasını arzu ediyorum. Burdur Gölü hem derişimi, tuzluluğu, içinde barındırdığı veya kenarında yaşattığı endemik türlerin kaybına yakın bir görüntü verdiği içinde bizleri üzüyor ve kaygılandırıyor. Burdur Gölünün can çekişmesine seyirci olamayalım. Burdur Gölü’nü hep birlikte kurtaralım” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.